Tositeeveerakkaudesta tuli tosirakkautta

0

– Se oli rakkautta ensi silmäyksellä!
Näin toteavat Elisa ja Arttu Esko, jotka tapasivat Hell´s Kitchen -tositelevisiosarjan myötä vuonna 2013.
Parin rakastuminen ja kipinöinti julkisesti ruudussa herätti paljon keskustelua. Toiset tykkäsivät toiset eivät. Nuoret rakastuneet juttelivat ja tutustuivat toisiinsa kuvausten tauoilla ja odotteluhetkinä. Suhde ei jäänyt kulisseihin, vaan jatkoi lämpenemistään, vaikka ohjelma saatiinkin purkkiin.

KAIKKI ALKUI ”VILKUILUSTA”
Espoolainen Elisa, silloin vielä Nurmenniemi, ja uusikaupunkilainen Arttu Esko alkoivat vilkuilla toisiaan heti kun Hell´s Kitchen -ohjelman promootiokuvaukset alkoivat eräänä heinäkuisena päivänä vuonna 2013. Kumpikaan ei uskaltanut vielä sanoa mitään.
– Illalla hotellissa päästiin sitten juttelemaan ja olemaan kahdestaan. Siitä se lähti, pariskunta muistelee.
Elisa sanoo ihastuneensa ensin Artun ulkonäköön.
– Kalju, parta ja tatuoinnit olivat asioita, jotka kiinnittivät huomioni. Tykkään kaljupäisistä miehistä, hän naurahtaa.
– Elisan ulkonäkö kolahti myös ja kokonaisuus. Elisa oli sellainen lyhyt, pieni taskuraketti, Arttu muistelee hymyillen.
Promokuvausten jälkeen alkoi saman tien televisio-ohjelman teko. Kuvauspäivät olivat pitkiä ja kilpailijaporukka asui samassa hotellissa.

KIHLOISSA, KUN OHJELMA TULI ULOS
Nurmenniemi tippui pariskunnasta ensimmäisenä kisasta. Myöhemmin tuli myös Eskon vuoro. Mies jäi putoamisensa jälkeen asumaan uuden tyttöystävänsä luokse Espooseen pariksi viikoksi, kesälomaa kun oli vielä jäljellä. Sen jälkeen pariskunnan suhde jatkui etäsuhteena, sillä ravintolakokin työt pitivät Nurmenniemen Espoossa ja keittiömestarin hommat Eskon Uudessakaupungissa.
Pari meni kihloihin vielä kesän päätteeksi.
– Tuntui tärkeältä osoittaa, että olemme tosissamme. Asuimme kuitenkin niin kaukana toisistamme, Arttu Esko muistelee.
Hän tapasi Nurmenniemen vanhemmat heti kuvausten jälkeen. Pari oli jo kihloissa, kun ohjelma tuli televisiosta ulos loppuvuodesta.
– Ystävämme tiesivät suhteemme, kun ohjelmaa alettiin esittää. Saimme silti paljon kommentteja  kuvaruudussa rakastumisesta.
Pari meni naimisiin kesällä 2014 Uudessakaupungissa, jossa he myös nykyään asuvat. Elisa Nurmenniemestä tuli Elisa Esko.

 

LAMMASTA VAI NAUTAA
Mitä tekevät kokkiohjelmassa rakastuneet ravintolakokki ja keittiömestari, kun he viettävät aikaa yhdessä?
– Teemme ruokaa, yhdessä. Aika paljon menee kivi-paperi-sakset -ratkomiseksi, että kumpi tekee valmistelut ja kumpi paistaa lihat.
– Jos Elisa saa päättää, niin syömme lammasta, nauraa Arttu Esko.
– Ja jos Arttu päättää, niin syömme nautaa, nauraa vaimo päälle.
Hänen lapsuudenkotonaan oli lampaita, ja pienelle tytölle ei lemmikkien liha maistunut.
– Arttu opetti minut syömään lammasta. Tykkään siitä ihan valkosipuliperunoiden kanssa, eikä mitään muuta.
Jälkiruuan tekee yleensä Elisa Esko, hän nauttii leipomisesta.
– Juustokakkuja teen paljon, Arttu tykkää niistä.
Avioparin arki on aikataulujen sovittamista, sillä vaimo tekee töitä jälleen pääkaupunkiseudulla, ja hän asuu työpäivät siellä.
– Taidetaan olla vähän tylsiä nykyään. Me viihdytään kotona, kun on vapaa-aikaa.
Ensimmäinen yhteinen vuosi oli vaikea. Parille kävi ilmi, että he eivät voi saada lapsia.
– Moni kysyi meiltä tietysti silloin, koska tulee lapsia. Oli pakko opetella puhumaan asiasta: meille ei voi tulla lapsia, ole hyvä, äläkä kysy enää, Elisa Esko kertoo.
Pari on pyrkinyt ratkaisemaan tilanteen keskenään puhumalla asiasta paljon.
Nyt he haluavat keskittyä toisiinsa. Mitkä ovat toisessa ne rakkaimmat piirteet?
– Elisaan voi aina luottaa. Elisalla on vahva luonne, mistä tykkään. Voimme ottaa myös yhteen ja kinata kunnolla, ilman että toinen on heti perääntymässä.
– Arttu on todella jämäkkä. Itse jään helposti miettimään ja pohtimaan asioita, enkä osaa tehdä päätöstä. Arttu tsemppaa, niin että päätöskin syntyy. Hän esimerkiksi kannusti, että lähtisin takaisin töihin pääkaupunkiseudulle, kun itse vielä mietin ja jossittelin.

 

 

 

Miten vietätte ystävänpäivää, Elisa ja Arttu Esko?
– Koiramme tapaa uuden poikaystävänsä ystävänpäivänä. Toivomme, että tapaamisesta syntyy pentuja. Illalla voisit viedä minut sitten syömään ja lasilliselle viiniä, Elisa Esko vinkkaa miehelleen.
– Ystävänpäivä on näköjään näitä harvoja pyhiä, jolloin olemme yhdessä. Monet muut juhlapyhät kuluvat töissä, huomaa Arttu Esko.

Mitä päivä merkitsee?
– Se merkitsee toisen huomioonottamista. On hyvä, että tällainenkin päivä on olemassa.
Miten huomioitte toisianne arkena?
– Arttu keittää välillä aamukahvit sillä aikaa kun minä käytän koiran ulkona. Ja se on todellista huomioonottamista, kun Arttu on vaihtanut lakanat ja siivonnut ilman, että olen sitä pyytänyt ja nillittänyt.