Bisons kesytti Koiviston Karhun

0

KORIPALLO Kauhajoen Karhu–Bisons Loimaa 75–101 (31–39).

Bisons näytti epäilijöilleen, ettei se ole luovuttanut kautta, vaikka ongelmia onkin ollut riittämiin. Eero Aaltonen arveli jonkin aikaa sitten, että Bisons pystyy voittamaan vielä pelejä, kunhan jäljellejäävä joukkue viettää vähän aikaa keskenään. Ilmeisesti aikaa tarvittiin odotettuakin vähemmän, sillä loimaalaiset nujersivat keskiviikon kärkikamppailussa Kauhajoen Karhun lähes 30 pisteellä.
Kotijoukkue ei päässyt johtoasemaan kertaakaan. Bisons repäisi jo ensimmäisellä neljänneksellä kymmenen pisteen kaulan eikä taakseen enää katsellut. Sen jälkeen loimaalaisten etumatka kasvoikin lähes kymmenellä per neljännes.
Bisonsin peli oli nautinnollista seurattavaa. Pallo liikkui nopeasti, levypalloista taisteltiin ja hyökkäyksiin lähdettiin ilmiömäisellä nopeudella. PJ Hill (19/3/4/2r), Tuukka Kotti (19/11/3/1r) ja Ronnie Clark (16/4/1r) pitivät langat käsissään kukin omalla erityisosaamisalueellaan.
– Olen hämmästynyt joukkueen ilmeestä ja taistelusta. Tulimme vain pitämään hauskaa ja pelaamaan, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson hämmästeli.

JOSH SPARKS (18/6/1/2r/3t) ja Yannick Franke (14/5/3r) debytoivat Bisonsin univormussa ja tekivät unohtumattoman vaikutuksen. Varsinkin Sparks marssi suorinta tietä loimaalaisten sydämiin uhrautuvalla taistelullaan. Hänelle kirjattiin kolme torjuntaa, mutta toimitsijoilla oli varmaan rähmää silmissä. Todellinen luku oli ainakin puolet suurempi.
Mainiota on myös nähdä Ville Mäkäläisen (13/2/1/1t) todella nousevan tilanteen vaatimalle tasolle. Laajan rosterin joukkueissa hänen on ollut helppo hukkua massaan, mutta nyt kun vaihtoehtoja ei ole, on Mäkäläisen pakko astua esiin.
– Ville oli vintage-Villeä kaudelta 2012–13, peloton, otti johtajan roolia ja huusi minulle, mistä pidän, Gibson nauroi.
Voitto oli äärimmäisen tärkeä runkosarjasijoitusten kannalta. Karhua yhden ottelun vähemmän pelannut Bisons nousi sarjassa toiseksi ja suurilukuisella voitolla se varmisti, että Karhu myös pysyy takana mahdollisessa tasatilanteessa.

MIKKO KOIVISTO (13/1/2) pelasi ensimmäisen ottelunsa lähtönsä jälkeen, ja heti Biisoneita vastaan. Koivisto oli joukkueensa tuotteliain kolmoskaaren takaa, mutta hänen tehonsa eivät riittäneet Karhua pelastamaan.
Bisonsin seuraava haaste on jo perjantaina, kun Kouvot saapuu Loimaalle. Lähtökohdat tuohon peliin ovat yllättävän samanlaiset kuin Karhu-otteluun. Vanhat pelikaverit ovat jälleen napit vastakkain, kun Ilari Seppälä kohtaa alkukauden seuransa. Vietetäänkö mesikämmenen peijaisia myös liikuntahallissa?

Bisons Loimaa–Kouvot Loimaan liikuntahallissa perjantaina 4.3. klo 18.30.

Jesse Kojo