Hinnerjoen kotiseutumuseo kesäkohteeksi

0

LOIMAA Suomen maatalousmuseo Sarka on valinnut vuoden 2016 kesäkohteekseen Hinnerjoen kotiseutumuseon. Kesäkohde valittiin Sarka-museon kymmenennen toimintavuoden kunniaksi aikaisemmasta poiketen ilman erillistä hakumenettelyä. Hinnerjoki ansaitsee valintaraadin mukaan erikoismaininnan aktiivisesti ja monipuolisesti toimivasta kotiseutumuseotoiminnastaan.
Hinnerjoen kotiseutumuseo toimii vanhan mäkitupalaiskodin pihapiirissä. Alkuperäisten rakennusten lisäksi alueelle on siirretty useita vanhoja rakennuksia sekä rakennettu modernia säilytystilaa laajalle kokoelmalle.
Hinnerjoella perinteisen maatalouden aikaan painottunut esineistö on järjestetty ja luetteloitu suorastaan harvinaislaatuisen tarkasti. Harrastajavoimin ylläpidetyksi museoksi kokoelmien sähköisen luetteloinnin tilanne on esimerkillinen –  museoiden kokoelmia esiin tuovassa Finna-palvelussa Hinnerjoella on luetteloituja objekteja lähes 10 000.
Sarka valitsi kesän etänäyttelynä toimivan kesäkohteen nyt jo yhdeksättä kertaa. Kesäkohteen valinnan tarkoituksena on nostaa maataloushistorian harrastuksen arvostusta ja auttaa yksittäisiä museoita niin museaalisissa kysymyksissä kuin toimintansa markkinoinnissakin. Edellisien vuosien kesäkohteet ovat sijainneet Liperissä, Kälviällä ja Puumalassa.