Hurrikaani tyrmäsi Korson

0

LENTOPALLO KoVe–Hurrikaani 0–3 (19–25, 13–25, 20–25).

Hurrikaanin mahdollisuudet sijoittua Mestaruusliigan runkosarjassa kolmen joukkoon paranivat huomattavasti, kun se voitti keskiviikon vieraspelissä KoVen. Vaikka sarjan hännänhuippu ei olekaan Hurrikaanille todellinen tasonmittari, Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen oli kolmen erän totaaliseen hallintaan enemmän kuin tyytyväinen.
– Pelasimme juuri niin, kuten sovittiin ja kuinka ennalta heikompaa vastustajaa vastaan pitääkin pelata. Torjuntapeli oli tiivistä (10 torjuntaa), puolustimme jatkopalloissa hyvin, ja sen jälkeen hyökkäsimme fiksusti.
Rantanen jätti penkille muun muassa Matti Oivasen ja Eemeli Koukin. Kentällä nähtiin pitkältä sairauslomalta palannut Karri Kutinlahti ja lievän nilkkavamman takia paria peliä huilannut Mauri Kurppa. Myös Ryan Jay Owens (11 pist.) pääsi yleispelaajan tontille.
– Tässä kierrätetään nyt pelaajia, kun loppuviikosta on raskaat vieraspelit Rovaniemelle ja Siilinjärvelle. Ja hyvin näytti homma toimivan tälläkin kokoonpanolla, joten olen tyytyväinen peliimme.

HAKKURI MOHAMED Alhachdadi (20 pist., hyökkäys% 69) jatkoi KoVen pommittamista samalla tavalla kuin muutamaa päivää aikaisemmin kotipelissä Loimua vastaan. Sen lisäksi Tomi Mutka pelasi vahvan ja kokonaisvaltaisen ottelun. Mutkan vastaanotto (54 %) oli tutun rauhallista, mutta nyt tapahtui paljon positiivisia asioita (10 pist., hyökkäys% 50) myös hyökkäyspelissä. Miehen pelissä on merkkejä, että pudotuspelien alkaessa Mutkasta tulee yksi Hurrikaanin tärkeimmistä pelaajista. Varsinkin mitalipeleissä vastaanoton täytyy kestää vastustajan pommitukset, ja taktisesti viisaasti pelaava Mutka ymmärtää myös pelata tilanteen vaatiessa tarpeeksi nöyrää lentopalloa.
Rantasen mukaan koko joukkue oli sisäistänyt, että turhia virheitä pitää pystyä vähentämään. Keskiviikkona joukkue onnistui siinä liki täydellisesti.
– Toisessa ja kolmannessa erässä tuli kummassakin vain yksi virhe, joten siltäkin osin pelaajat noudattivat ohjeistusta.
Voitto kasvatti Hurrikaanin etumatkaa neljäntenä olevaan Leka Volleyhin kolmeen pisteeseen. Lekalla on kaksi peliä jäljellä ja Hurrikaanilla kolme.
– Peli kerrallaan mennään eteenpäin. Seuraava kohde on Rovaniemi, ja sieltä olisi tarkoitus napata voitto ja kolme pistettä.

Valtteri Arra