Hurrikaanille vihdoin voitto Loimusta

0

LENTOPALLO Hurrikaani–Loimu 3–0 (26–24, 26–24, 25–18).

Runkosarjan loppukiri alkoi sunnuntaisesta paikallispelistä Loimua vastaan. Hurrikaanilla on jäljellä vielä kolme vieraspeliä, jotka kaikki ovat ensi viikolla ja yksi kotipeli on lauantaina 19.3. Viimeistään silloin on selvillä, miltä sijalta Hurrikaani starttaa pudotuspeleihin. Tällä hetkellä kolmossija on realistinen, mutta sarjan keskikasti on niin tasainen, että huonolla tuurilla joukkue voi tippua vaikka ulos neljän sakista.
– Jos me jatkamme omalla tasolla, olemme kolmansia runkosarjassa, Tomi Mutka kommentoi pelin jälkeen.

Hurrikaanin Mohamed Alhachdadi ja Jesse Mäntylä katsovat tarkkaan, minne Loimu aikoo toimittaa pallon. Kuva: Juuso Riponiemi
Hurrikaanin Mohamed Alhachdadi ja Jesse Mäntylä katsovat tarkkaan, minne Loimu aikoo toimittaa pallon. Kuva: Juuso Riponiemi

Oma taso oli sunnuntaina hiukan hukassa, sillä peli aaltoili aika rajusti laidasta laitaan. Kotijoukkueen kannalta eniten huolestuttavinta on Luke Smithin pelillinen taso. Yli kaksimetrinen hyvällä fysiikalla varustettu yleispelaaja otettiin vaihtoon avauserän kuluessa. Mies ei saanut palloa kuolemaan oikein mistään, vaikka australialaisen fysiikalla pitäisi dominoida tässä liigassa. Smith lyö korkealta, mutta silti vastustajan torjunta saa kädet väliin liian usein. Australialainen on vielä pelaajatyyppinä sellainen, että mies elää hyökkäyspelaamisesta.

HURRIKAANIN KAUDEN ensimmäinen voitto Loimusta tuli lopulta suoraan kolmessa erässä. Loimu tosin lahjoitti ensimmäisen erän voiton kotijoukkueelle. Vieraat johtivat jo 24–21, mutta siitäkin Hurrikaani nousi erävoittoon. Kuvaavaa Loimun pelille oli, että ratkaisupaikassa kapteeni Ossi Rumpunen löi Eemeli Koukin torjuntaan ja tällä isännille tuli avauserä. Muutenkin 300. Mestaruusliigapeliä pelannut Rumpunen oli totuttua vaisumpi. Kolmatta kautta Loimu-kapteenina pelaava Rumpunen on yleensä ratkaissut yksin joukkueelleen paikallispelejä, mutta tällä kertaa mies pysyi hyvin Hurrikaanin aisoissa. Vain yhdeksän pistettä on kapteenille vaatimaton saalis.
– Meillä ei ole paljoa aikaa tehdä korjausliikkeitä, joten keskitymme henkisen puolen asioihin enemmän, kommentoi Loimun uusi päävalmentaja Dragan Mihailovic. Mihailovic johti nyt ensimmäistä kertaa päävalmentajan Loimun peliä. Ykkösvalmentajan pallilta syrjään laitettiin Ismo Tuominen, joka kuitenkin on edelleen joukkueen palkkalistoilla.

KOTIJOUKKUEEN VOITON pääsyyllinen oli Mohamed Alhachdadi (22 pist., 2 ässää), joka hakkasi palloa kenttään melkein 60 prosentin tehoilla. Miestä ei saanut vastustajan torjunta millään kuriin.
– Kyllä Alhachdadi voitti meille jo avauserän, kun muuten pelimme oli kovin rauhatonta. Mutkan kentälle tulon myötä pelimme parani, ja siihen tuli varmuutta. Kolmannessa erässä saimme karsittua omia virheitä pois, iloitsi ensimmäistä voittoa Loimusta päävalmentajan juhlinut Lauri Rantanen. Kolmen vieraspelin viikko on kova haaste Hurrikaanille. Erityisesti loppuviikko, jolloin lauantaina pelataan Oulussa ja sunnuntaina Sampoa vastaan Siilinjärvellä. Jos näistä peleistä joukkue raapii vähintään kymmenen pistettä, ainakin kotiedun pitäisi olla varma.

Valtteri Arra