Juhlapelistä taisteluvoitto Hurrikaanille – Jukka Vehviläisen pelipaita jäädytettiin

0

LENTOPALLO Hurrikaani–Leka Volley, Kuopio 3–2 (25–19, 15–25, 25-16, 28–30, 15–13).

Keskiviikon Mestaruusliigaottelu käynnistyi juhlallisesti, kun pitkäaikaisen Hurrikaani-pelaajan Jukka Vehviläisen paita nostettiin Loimaan Liikuntahallin kattoon. Osittain tilaisuudesta johtuen, Liikuntahallissa oli kauden ennätysyleisö 1 100 katsojaa. Tapahtumasta silmin nähden liikuttunut Vehviläinen oli Hurrikaanin kotivoitosta huolimatta keskiviikon juhlituin henkilö. Siitäkin huolimatta, että Hurrikaani voitti kovan taistelun päätteeksi viisieräisen pelin Leka Volleyta vastaan ja kavensi joukkueiden välisen eron kolmeen pisteeseen.

Jukka Vehviläisen pelipaita jäädytettiin ja nostettiin Loimaan Liikuntahallin kattoon. Pitkäaikainen Hurrikaani-pelaaja oli juhlinnan keskipisteenä Jenny-vaimonsa ja Lotta- ja Eemeli-lastensa kanssa. Kuva: Juuso Riponiemi
Jukka Vehviläisen pelipaita jäädytettiin ja nostettiin Loimaan Liikuntahallin kattoon. Pitkäaikainen Hurrikaani-pelaaja oli juhlinnan keskipisteenä Jenny-vaimonsa ja Lotta- ja Eemeli-lastensa kanssa. Kuva: Juuso Riponiemi

– Minun aikanani Leka ei ole koskaan puolustanut ja torjunut näin hyvin, kommentoi vierasjoukkueen päävalmentaja Lauri Hakala.
Hakalan kommenttiin on helppo yhtyä, sillä savolaisvieraat olivat alusta saakka hyvällä peli-ilmeellä liikkeellä. Erityisesti 204-senttinen hakkuri Joshua Taylor näytti, että mies pystyi lukemaan kotijoukkueen hyökkäykset ja sijoittumaan aina oikeaan paikkaan. Kumpikin joukkue tiesi, että tätä ottelua ei saa hävitä, jos haluaa taistella tosissaan runkosarjan kolmannesta sijasta. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Loimaalla oli jo aistittavissa pudotuspelitunnelmaa. Joukkueet kävivät välillä kovilla kierroksilla ja päätuomari Kari Partiaisella oli täysi työ pitää tunteet kurissa.

OTTELUN KOLME ensimmäistä erää oli melkoista vuoristorataa. Neljännessä ja viidennessä erässä edettiin tasatahtia loppuun saakka parin pisteen erolla. Tässä vaiheessa alkoivat ammattimiehet erottua rivipelaajista. Niin Hurrikaanin Matti Oivanen (18 pist., 1 ässä, 8 torjuntaa) ja Lekan Jukka Lehtonen (12 pist., 1 ässä, 4 torjuntaa) osoittivat, että kokemuksella on iso merkitys ottelun ratkaisuvaiheilla. Oivanen naulasi verkolla pariin kertaan yksin vastustajan kiinni ja keskihyökkäyksissä mies takoi palloa kenttään kovalla prosentilla. Ainoastaan yhden ässän suurin syy oli vastapuolen Eelis Karisessa. Nuori yleispelaaja kesti koko ottelun Oivasen hirmupommeja.
– Olemme harjoitelleet pikkasen löysemmin, ja ainakin minulla jalat alkavat toimimaan. Se näkyy heti verkolla parempana liikkeenä. Sen takia tässä näitä torjuntojakin on alkanut tulla enemmän, kommentoi hyvää virettä Oivanen.
Lehtonen vastaavasti piti torjunnoillaan Lekan viidennessä erässä mukana pelissä. Oivasen tapaan Lehtonen naulasi kahdella perättäisellä torjunnalla kotijoukkueen hyökkäykset ja nosti joukkueensa viidennessä erässä tilanteeseen 13–13. Lopulta täyden tuvan iloksi kotijoukkue hyökkäsi kaksi viimeistä pistettä varmasti savolaisten kenttään ja tärkeä voitto varmistui.
Voitolla Hurrikaani kavensi Lekan etumatkaa taistelussa kolmannesta sijasta. Lauri Rantasen johdolla joukkueen peli on mennyt eteenpäin ja joukkue puolustaa tiiviimmin. Hyökkäyspeli ei välttämättä keskiviikkona ollut aivan maksimaalisella tasolla, mutta 19 torjuntapistettä ja Lekaa parempi vastaanotto olivat voiton avaimet. Hurrikaani jatkaa pelejään sunnuntaina kotipelillä Loimua vastaan. Kaksi ensimmäistä runkosarjan kohtaamista Loimu on voittanut 3–2.

Valtteri Arra