
LOIMAA – Minut on yllättänyt se, miten paljon keskustelua ruoan hinnasta käydään mielikuvien pohjalta. On tosiasia, että ruoka on Suomessa kalliimpaa kuin muualla Euroopassa, mutta meillä verojen osuus ruoan hinnasta on hieman yli 40 prosenttia, kun se Euroopassa on vähän yli 20, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.
Hänen mukaansa jo vuosia jatkuneessa keskustelussa on sivuutettu myös hintatason suhteuttaminen suomalaisten ostovoimaan.
– Siihen suhteutettuna ruoka ei ole kallista.
Helander muistuttaa, että Suomessa on vain 5,5 miljoonaa kuluttajaa. Se, että kauppoja on silti ison maan joka kolkassa tarkoittaa hänen mielestään sitä, että ala on Suomessa tehokkaasti johdettu ja hoidettu.
– On hyvä, että kilpailu on kovaa. Se näkyy kuluttajalle alhaisempina hintoina.
Kati Uusitalo