Loimaalaiset ministerille: Ysitie on jäänyt pahasti jälkeen kehityksestä

0
Ysitien parannushankkeet olisivat Loimaan näkökulmasta katsoen tärkeitä, viestitti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Suominen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille. Pian nähdään mitä ministeri vihkoonsa kirjoitti, sillä päätökset teiden korjausvelan lyhentämiseen tarkoitettujen rahojen kohteista tehdään kevään aikana. Kuva: Kati Uusitalo
Ysitien parannushankkeet olisivat Loimaan näkökulmasta katsoen tärkeitä, viestitti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Suominen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille. Pian nähdään mitä ministeri vihkoonsa kirjoitti, sillä päätökset teiden korjausvelan lyhentämiseen tarkoitettujen rahojen kohteista tehdään kevään aikana. Kuva: Kati Uusitalo

LOIMAA Loimaan seudulle tärkeän Ysitien korjaus nykyaikaiseksi liikenneväyläksi pitäisi aloittaa pikimmiten. Tie vie maakunnan pääkaupunkiin, ja sitä pitkin kulkee muun muassa satamaliikennettä.
– Ymmärrämme E18- ja 8-teiden parantamisen tärkeyden, mutta Ysitie on jäänyt niiden varjoon, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Suominen (kesk.) sanoi  liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.), joka vieraili Loimaalla.
Suunnitelmia Ysitien suhteen on. Niitä esitteli ministerille Varsinais-Suomen Ely-keskuksen suunnittelupäällikkö Antti Kärki.
– Helsinki–Turku ja Helsinki–Tampere -välit ovat moottoritietasoisia yhteyksiä. Ysitie on kärrypolku, Kärki kuvasi.
Parannukset on suunnitelmissa jaettu osiin. Niissä välttämättömiksi lasketaan yhteensä 12 miljoonan hankkeet, joihin kuuluu muun muassa sivuteiden risteysten uusimisia. Loimaalla tehtäisiin turvallisemmaksi Saran risteys, Koskenrannantien risteys ja Paunan risteys.
Laajemmissa hankkeissa esimerkiksi parannettaisiin Liedon ja Auran väliä nelikaistaiseksi ja vielä laajemmissa hankkeissa Ysitielle tulisi muun muassa ohituskaistoja.

Kati Uusitalo

 

Lue lisää 24.3.2016 lehdestä