Avoimet Kylät -päivä tulee taas

0

VARSINAIS-SUOMI Avoimet Kylät -päivänä sadat kylät ympäri Suomea toivottavat kaikki tervetulleeksi tutustumaan toimintaansa, asukkaisiinsa ja palveluihinsa.
Teemapäivänä on mahdollisuus poiketa lähikylillä, tutustua itselle uusiin kyliin tai tehdä koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemissa.
Pop-up -tyyliin toteutettu Avoimet Kylät saa kylissä tapahtumaan vielä enemmän kuin normiarkena.
Tarjolla on monipuolista ohjelmaa: toritapahtumia, kiertoajeluita, luontoretkiä, kisailuja, näyttelyitä, saunomista, kahvittelua sekä paljon paljon muuta. Toiminta on kaikille avointa ja menosta vastaavat kylien aktiiviset toimijat yhdistyksistä yrityksiin. Varsinais-Suomessa erilaista ohjelmaa järjestetään 36 kylässä ympäri maakuntaa. Loimaan lisäksi mukana on kyliä muun muassa Marttilasta ja Aurasta.
Päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylätoiminta ja maakunnalliset kyläyhdistykset. Osallistujakylät löytyvät kartalta osoitteesta www.avoimetkylat.fi heti toukokoon puolivälin jälkeen. Maakunnalliset ohjelmatiedot julkaistaan toukokuun aikana osoitteessa www.vskylat.fi/avoimetkylat. Tapahtuma löytyy myös facebookista: Avoimet Kylät -tapahtuma järjestetään Varsinais-Suomessa 11.6.
Suomi 100 -juhlavuonna 2017 Avoimet Kylät esiintyy entistä näyttävämmin, mutta nautitaan ensin tämän vuoden hulinoista.