Biisonien kausi ja Eero Aaltosen peliura päätökseen

0

KORIPALLO Bisons–Kransyi Oktjabr 72–109 (38–46).

Bisonsin joukkue kokoontui kauden päätteeksi yhteiskuvaan, edessä on peliuransa päättänyt Loimaan Korikonkareiden kasvatti Eero Aaltonen. Kuva: Eveliina Toivola
Bisonsin joukkue kokoontui kauden päätteeksi yhteiskuvaan, edessä on peliuransa päättänyt Loimaan Korikonkareiden kasvatti Eero Aaltonen. Kuva: Eveliina Toivola

Bisons Loimaan kausi päättyi suurilukuiseen tappioon. Volgogradilainen Krasnyi Oktjabr haki Loimaalta 37 pisteen voiton sunnuntaina.

Ottelun ensimmäinen puolikas oli vielä tasaista vääntöä, mutta toisella puoliskolla yhdeksällä pelurilla operoineen kotijoukkueen väsyneisyys kävi ilmeiseksi. Bisons ei enää onnistunut haastamaan vierasryhmän isoja korinaluspelaajia Jerry Jeffersonia (22/9/1/1r/1t) ja Ekene Ibekweä (25/14/2/2r/2t). Kun kaukoheittopeli ontui ja vieraat terästivät otteitaan levypalloissa, venyi ero kolmannella jaksolla jo kahteenkymmeneen. Viimeinen neljännes oli enemmänkin pelailua.

– Ensimmäisellä puoliskolla taistelimme hyvin ja paikkapuolustuksemme todella satutti heitä. Yannick Franke (31/7/2/1r) näytti, mitä osaa. Viimeisellä 20 minuutilla väsymyksemme näkyi. Heidän isonsa satuttivat meitä, mutta se oli odotettavissakin, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson summasi.

Ottelu oli panokseton, joten lopputuloksella ei ollut merkitystä. Huolimatta suurilukuisesta tappiosta, liikuntahallilla ei juuri murheellisia ilmeitä näkynyt. Raskaan kauden päättymistä seurannut huojennus oli käsikosketeltavaa.

– Voisi sanoa, että oli kaksi kautta. Se ”oikea” kausi päättyi ensimmäisenä helmikuuta. Sitä seurasi ”Bear Grylls” -kausi, jolloin taistelimme vain selviytymisestä, Gibson totesi viitaten amerikkalaisen survivalistin tosi-tv -ohjelmiin.

YKSI AIKAKAUSI tuli päätökseen, kun Eero Aaltonen (8/3) lopetti pelaajauransa ottelun päätteeksi. Loimaan Korikonkarien oma kasvatti oli suuressa roolissa nostamassa LoKoKoa Korisliigaan kaudella 2010–2011. Hän jatkoi loimaalaisryhmän mukana kaksi seuraavaa kautta juhlien Suomen mestaruuksia. Kaudeksi 2013–2014 Aaltonen siirtyi Namika Lappeenrantaan, mutta palasi rikkonaisen kauden päätteeksi takaisin Loimaalle. Aaltonen aikoo siirtyä opiskelijaelämään, mutta ei unohtaa urheilua kokonaan. Hän aikoo kouluttautua urheiluhierojaksi. Yhteiskuvat oman kylän pojan kanssa olivat haluttua tavaraa ottelun päätteeksi.

Illan kuluessa Bisons tiedotti toisestakin isosta henkilöstömuutoksesta. Toimitusjohtajan roolia vetänyt Anssi Rämö ilmoitti, ettei jatka seuran palkkalistoilla enää seuraavalla kaudella. Rämön saappaat ovat todella suuret täytettäväksi, sillä hän on tehnyt seurassa käytännössä kaikkea. Seura ilmoittaa myöhemmin uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessista. Toimitusjohtajan löytämistä vaikeampaa voi olla Rämön kaltaisen puuhamiehen yhyttäminen. Henkilön, joka on valmis mihin tahansa hommaan, koska tahansa.

Jesse Kojo