Finaalipaikka katkolla Valepalle perjantaina

0

LENTOPALLO Valepa–Hurrikaani 3–0 (25–15, 25–18, 25–22).
Keskiviikon kolmas välieräottelu päättyi lähes näytöstyyliin kotijoukkue Valepalle. Hurrikaani ei päässyt missään vaiheessa edes haastamaan kovaa kotijoukkuetta. Ensimmäistä kertaa valmentajavaihdon jälkeen Lauri Rantasen aikakaudella Hurrikaani oli tunnetilaltaan vaatimaton. Poissa oli kova taistelu ja korkea tunnetila. Kapteeni Eemeli Kouki myönsi suoraan, että peli oli joukkueelta virkamiesmäistä pelailua.
– Itseltäkään ei jostain syystä löytynyt sitä tappamisen meininkiä. Tässä pitää nyt hetki miettiä meidän kaikkien tätä peliä ja siirtää sen jälkeen katseet jo perjantaille. On varmasti tulossa kova taistelu, koska kotiyleisö sytyttää, vannotti Kouki.

VALEPAN VOITON avaintekijät olivat vahva vastaanotto ja hakkuri Jesus Chourion erinomainen iltapuhde. Ensimmäistä kertaa tässä ottelusarjassa Chourio (17 pist. hyök% 56) oli Hurrikaanin Mohamed Alhachdadia (9 pist. hyök% 36) parempi. Sen lisäksi Hurrikaani ei saanut painostettua syöttöruudussa kotijoukkueen vastaanottoa juurikaan, minkä takia Mikko Esko pääsi pyörittämään monipuolista ja ennen kaikkea tehokasta hyökkäyspeliä.
Myös taktisella puolella Ugis Krastins oli löytänyt lääkkeet vieraiden pysäyttämiseksi. Krastins oli määrännyt torjuntapelissä seuraamaan Matti Oivasen pelaamista, sillä läpi ottelun Oivasta vastassa verkolla oli aina kaksi torjujaa. Sen johdosta Oivanenkaan ei päässyt juhlimaan henkilökohtaisilla onnistumisilla.

TORJUNTAPELIN LISÄKSI Jarmo Korhonen otti aiempaa enemmän vastuuta vastaanotossa. Varsinkin Hurrikaanin leijasyöttöjen kohdalla Korhonen haki rohkeasti palloa ja helpotti Elviss Krastinsin urakkaa.
– Aika vahva peli meiltä joka osa-alueella. Pelattiin hyvin ja saatiin Hurrikaanilta niiden vahvuudet pois, Olli Kunnari (14pist.) kommentoi.
Hänen mukaansa perjantain pelistä on tulossa äärettömän haastava. Kokenut maajoukkuepelaaja myönsi, että ottelusarjan katkaiseminen on aina henkisesti vaikeaa.
– Hurrikaani pääsee aika paineettomasti otteluun. Itse tosin tykkään, kun pelissä on painetta. Viihdyn silloin oikein hyvin.

PERJANTAIN PELISTÄ tullee tämän Mestaruusliigakauden toistaiseksi mielenkiintoisin. Yleisöä on odotettavissa paljon, panokset ottelussa ovat tähtitieteelliset ja kaksi huippujoukkuetta pelaavat vain voitosta. Voittajaa ei pysty kukaan ennakoimaan. Voi vain arvailla.
Joukkueista vahvoilla on se, kumpi hakkureista on tehokkaampi. Alhachdadi pelasi nyt vaatimattomasti, mutta kahdessa ensimmäisessä pelissä tehdyt 67 pistettä antavat perjantaina toiveita paremmasta. Sen lisäksi kiivas pelitahti ja palautuminen ovat avainasemassa. Jos fysiikka alkaa pettää, tulee helposti virheitä. Ja virheet maksavat nyt paljon. Saattaa olla, että pelkästään vähemmän virheitä tehnyt joukkue voittaa. Ei välttämättä tehokkaampi joukkue. Valepalla on kokemusta, mutta Hurrikaani on osoittautunut kevään aikana sitkeäksi joukkueeksi. Kotijoukkueesta hakkurin lisäksi odotusarvot ovat kovat Matti Oivasella ja Kosti Shumovilla. Keskipelaajien on palattava omalle tasolleen. Oivaselta odotetaan ratkaisuja varsinkin syöttö- ja hyökkäyspelissä, Shumovilta taas verkolla vahvaa iltaa.

Valtteri Arra