Lauri Rantanen jatkaa Hurrikaanin päävalmentajana

0

LENTOPALLO Kesken viime Mestaruusliigakauden kakkosvalmentajan paikalta Hurrikaani-Loimaan päävalmentajaksi hypännyt Lauri Rantanen jatkaa joukkueen päävalmentajana. Hurrikaani ja Rantanen solmivat kahden vuoden sopimuksen tiistaina. Viime kauden erinomainen lopetus ja pronssimitalit vakuuttivat seurajohdon.
– Kyllähän loppukausi oli opettavainen monessakin mielessä. Jouduin aika vastuulliseen ja pahaankin paikkaan, kun Nicola Giolito siirrettiin syrjään ja minulle annettiin alle vuorokausi miettimisaikaa. Nyt pääsen aloittamaan hiukan helpommasta paikasta, kommentoi uunituore päävalmentaja.
Rantasen ensimmäinen tehtävä on saada koottua uusi Hurrikaani-joukkue. Joukkueella on kaksi voimassaolevaa pelaajasopimusta (Jesse Mäntylä ja Tuomas Koppanen), mutta päävalmentajan mukaan pelaajaneuvotteluja käydään koko ajan.
– Seuraava iso askel on kiinnittää passari. Passarista on paljon kiinni, minkälaista lentopalloa Hurrikaani ensi kaudella pelaa. Haluaisin, että joukkue tulisi pelaamaan fiksua lentopalloa ja samalla taistelemaan jokaisen pisteen eteen.

KAKKOSVALMENTAJANA ja Rantasen oikeana kätenä toiminut Jussi Uusitalo ei jatka roolissaan ensi kaudella. Uusitalon tilalle Rantasella on parikin vaihtoehtoa, joiden kanssa mies haluaa neuvotella.
– Toivottavasti joukkue on koossa toukokuun loppuun mennessä, jolloin olen suunnitellut kesäharjoitusten alkavan.
Vielä hän ei osannut sanoa, minkälainen kesäharjoittelukausi tulee olemaan. Sekin riippuu paljon siitä, ketkä Hurrikaanissa pelaavat.
– Viime kauden kesäharjoittelu oli erikoinen, koska pelaajia ei ennen elokuuta Loimaalla ollut. Osa oli maajoukkueiden matkassa, osalla oli vammoja ja vain pari pelaajaa oli läpi kesän Loimaalla. Toivottavasti nyt pääsemme aloittamaan lähes koko joukkueen voimin heti kesäkuun alusta saakka, toivoo päävalmentaja.
Pelaajaneuvotteluissa panostetaan nyt jatkuvuuteen. Parin viime kauden aikana Hurrikaanin joukkue on muuttunut rajusti. Nyt seurajohdossakin toivotaan, että seuran ja pelaajien välillä päästäisiin vähintään parin vuoden mittaisiin sopimuksiin. Samaa toivoo myös päävalmentaja.
– Tietynlainen jatkuvuus on aina joukkuelajeissa hyvä asia. Toivon myös nyt, että mahdollisimman moni pelaaja pysyisi Loimaalla.
Rantasen mukaan Mohamed Alhachdadin otteet on laitettu merkille ja moni ammattilaisseura on miehestä kiinnostunut. On lähes varmaa, että Hurrikaani joutuu marokkolaisen tilalle hankkimaan uuden hakkurin. Tässä vaiheessa seurajohto käy neuvotteluja kaikkien päättyneellä kaudella pelanneiden pelaajien kanssa. Uusia pelaajauutisia voi odotella ensi viikolla, jos kaikki menee nappiin.

Valtteri Arra