LoKoKon poikajoukkueet juhlivat aluemitaleja – katso video mikropoikien voitontanssista

0

KORIPALLO Loimaan Korikonkarit pääsi juhlimaan tämänkin kauden päätteeksi. Kaksi seuran poikajoukkuetta päätti kautensa mitalijuhliin.
B-pojat raivasivat tiensä läntisen alueen 1. divisioonan finaaliin uskomattomalla välieräottelulla kaarinalaista Ura-Basketia vastaan. Ura oli johtanut ottelua koko ottelun ja oli päätösneljännekselläkin vielä kuuden pisteen etuasemassa. LoKoKo kuroi eron kiinni kolmosella, kun peliaikaa oli enää kaksi sekuntia jäljellä. Loimaalaiset menivät kahden pisteen johtoon, joka jäi myös lopulliseksi pistemarginaaliksi (77–75).
LoKoKo joutui maksamaan lopun rynnistyksestään kovan hinnan. Nooa Autio loukkasi jalkansa, ja hän joutui lääkärin tutkimuksiin kesken turnauksen. Loukkaantumiset näkyivät myös finaalissa. Aution lisäksi toinenkin pelaaja loukkaantui. Samaan aikaan rosteriltaan kaventunut loimaalaisryhmä väsyi. Finaalivastus Tampereen Pyrintö marssi mestaruuteen lopulta helposti 92–57.
Hopeamitali kruunasi B-poikien kauden, sillä jo ennen kautta tavoitteeksi oli asetettu finaalipaikka. He juhlivat alueen mitalin lisäksi EHBT-turnauksen hopeaa ja RICOH-turnauksen pronssia.
Joukkueen kokoonpano 2015–2016: Eemeli Hollo, Joni Lindqvist, Elmeri Aulasuo, Joona Mäkilä, Juho Heikkinen, Joni Schwartz, Nooa Autio, Juho Koivisto, Miro Brander, Johannes Tynkkynen ja Saku Repo. Valmentajat: Marko Mäkilä ja Garcia Hopkins, joukkueenjohtaja Rami Brander.

LOKOKON MIKROPOJAT oli toinen seuran joukkue, joka juhli viikonloppuna mitalit kaulassa.
Pojat taistelivat tiensä sensaatiomaisesti alueen 1. divisioonan final four -turnaukseen. Erityislaatuisen tapauksesta tekee se fakta, että joukkueen kymmenhenkisessä pelaajistossa on vain viisi vanhempaa mikropoikaa ja peräti kolme ali-ikäistä. Joukkueen nuorimmat olivat vain viisivuotiaita kauden alkaessa.
LoKoKo sai välierässä vastaansa sarjan ennakkosuosikin, ja lopulta mestaruuden voittaneen, BC Nokian. Nokia oli odotetun vahva välieräottelussa, ja se eteni finaaliin lukemin 71–40.
Loimaalaisten kohtalona oli pronssiottelu. Siinä he saivat vastaansa Salon Vilppaan. Ottelu oli suhteellisen tasainen, mutta lopulta LoKoKo onnistui kuin onnistuikin kampeamaan salolaiset kumoon. LoKoKon pronssi varmistui turvallisella 15 pisteen marginaalilla (57–42).
B-poikien tapaan myös mikropoikien kausi oli menestyksekäs. Läntisen alueen divaripronssin lisäksi joukkue pokkasi Mieleinen Basket -mestaruuden, läntisen alueen hopean syyskaudella sekä AND 1 -turnauksen hopeamitalin.
Mikropoikien kokoonpano 2015–2016: Niilo Koivisto, Samu Kivinen, Renne Kivinen, William Björses, Leo Salo, Lauri Korkeakangas, Niila Savo, Pepe Rämö, Johannes Kulmala, Joona Salonen. Valmentajat: Jukka-Pekka Kivinen, Mika Harjupatana ja Anu Vuorinen. Joukkueenjohtajat: Andreas Björses ja Pekka Salo.