”Ottelun ratkaisutapa oli syljettävä pyllyn näyttö”

0
Hurrikaanin Mohamed Alhachdadi, Matti Oivanen ja Luke Smith hyppäsivät torjumaan Valepan Timo Jokisen iskuyritystä. Kuva: Juuso Riponiemi
Hurrikaanin Mohamed Alhachdadi, Matti Oivanen ja Luke Smith hyppäsivät torjumaan Valepan Timo Jokisen iskuyritystä. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Valepa 3–1 (25–22, 29–31, 25–20, 25–21). Valepa–Hurrikaani 3–2 (27–25, 22–25, 25–18, 18–25, 15–12).
Mestaruusliigan välieräsarja katkesi Valepalle vasta sunnuntaina viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa sen viidennessä ja viimeisessä erässä.
Tällä(kin) kertaa ratkaisun viitta puettiin tuomarikaksikko Pasi Hakkarainen-Ahti Huhtaniska päälle. Viides erä oli pahimmillaan Valepalle jo 14–9, josta Hurrikaani nousi kovalla taistelulla tilanteeseen 14–11. Tämän jälkeen Mohamed Alhachdadi otti torjuntapisteen ja tuuletti syntynyttä kavennuspistettä. Tuuletus oli kuitenkin päätuomari Hakkaraiselle liikaa, ja hän nosti kaikkien yllätykseksi punaisen kortin marokkolaishakkurille. Punainen kortti tiesi pistettä Valepalle ja samalla otteluvoittoa. Viides erä kirjattiin siten 15–12 isäntäjoukkueelle.
On sanomattakin selvää, että tuomion jälkeen Hurrikaanin pelaajat ja vaihtopenkki esittivät rajusti omat mielipiteensä tuomaritoimintaa kohtaan.
Tapa, jolla finaalijoukkue ratkaistiin, oli oikeusmurha. Oikeastaan se ei ollut edes oikeusmurha vaan syljettävä pyllyn näyttö kahdelle huippujoukkueelle ja 1 300 katsojalle. Valepa olisi saattanut aivan yhtä hyvin voittaa ratkaisevan erän pelaamalla, mutta nyt se jää tuomarikaksikon koomailun takia ikuiseksi arvoitukseksi.

Valtteri Arra

 

Lue lisää 12.4.2016 lehdestä