Kiertotaloutta ja aurinkoenergiaa kehitetään

0

NETTI_2030_1 500

 

Varsinais-Suomen tutkimus- ja kehitystyössä panostetaan kiertotalouden ja uusiutuvien energiamuotojen kehittämiseen yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Näin visioidaan Varsinais-Suomesta vuonna 2030 maakunnan tulevaisuuskuvissa.

Julkisten rakennusten ja tuotantolaitosten katoille rakennetaan aurinkopaneeliyksiköitä. Kaikkiin uusiin rakennuksiin ne asennetaan vakiona. Monessa kunnassa on otettu käyttöön viikoittainen Ruokatori-konsepti, josta kuluttajat voivat ostaa ruokaa suoraan paikallisilta tuottajilta.

Saaristomerellä on käynnistetty ensimmäinen aaltoenergiapuisto, ja mantereella käynnistellään jo toista biovoimalaitosta.

Kalankasvatus tapahtuu suljetussa systeemissä, jossa ravinteet kierrätetään uudelleen energiaksi. Maakunnan energiatalous on lähes hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

 

NÄKÖKULMA: MOHAMMED MAAHANMUUTTAJA
Mohammed on kansainvälisesti arvostettu nuori tutkija, joka työskentelee sekä Tukholman että Turun yliopistossa. Hänen bioenergiaan liittyvä tutkimuksensa on tehty tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa. Ensimmäinen Mohammedin energiatehokkuuteen liittyvää keksintöä hyödyntävä biovoimalaitos aloittelee toimintansa vuonna 2030.

Alan huippuosaaminen on keskittynyt Varsinais-Suomeen ja työllistää jo lähes 1 000 ihmistä.

Vapaa-aikaansa Mohammed viettää Rymättylässä, jossa hänen puolisonsa toimii hampun luomuviljelijänä. Itse asiassa ensimmäiset kokeilut uudenlaisen biovoimalan kehittämiseksi syntyivät juuri Rymättylän luomuosuuskunnassa.

Mohammedia veikataan seuraavan Millennium-palkinnon saajaksi. Mohammed saapui Turkuun pakolaisena vuonna 2016 Irakista.

 

Lue visiot ja ota kantaa tulevaisuusväittämiin. 

Katso tästä ensimmäinen visio! Miltä näyttää saaristo vuonna 2030. 

Katso tästä toinen visio! Mitä Turun ja Tukholman yhteistyö voisi olla vuonna 2030. 

Katso tästä kolmas visio! Mitä tulevaisuuden energiantuotanto voisi olla maakunnassamme. 

Katso tästä neljäs visio! Mikä onkaan Pohjoismaiden uusi talouskeskittymä?

 

Kysely on päättynyt! Kiitos osallistuneille!