Loimaalaisia menestyi Metsävisassa

0

VARSINAIS-SUOMI Tomi Päivänsäde Vistan koulusta Paimiosta on vuoden 2016 Metsävisan voittaja Varsinais-Suomessa. Hän kisaa Metsävisan voitosta valtakunnan finaalissa Helsingissä touko-kesäkuun vaihteessa. Kakkossijan jakoivat Helmi-Lotta Virtanen Uudenkaupungin yhtenäiskoulusta ja Annika Nyman Vinkkilän koulusta Vehmaalta.
Varsinais-Suomen menestyneinä kilpailijoina mainittiin lisäksi muun muassa Juuso Kukkula Alastaron yläasteelta, Veera Tuomola Hirvikosken yhtenäiskoulusta ja Samuli Saarijärvi Puistokadun koulusta Loimaalta.
Valtakunnallinen yläkoululaisten Metsävisa järjestettiin tänä vuonna jo 35. kerran. Osallistujia oli kaikkiaan yli 27 000, heidän joukossaan Metsävisan historian miljoonas osallistuja. Valtakunnallisesti Metsävisaan osallistuttiin 383 koulusta Ahvenanmaalta Kilpisjärvelle. Tänä vuonna Metsävisa oli mahdollista tehdä suomen- ja ruotsinkielen lisäksi englanniksi.
Metsävisan järjestävät Suomen Metsäyhdistys ja Suomen biologian ja maantieteen opettajien liitto (BMOL).