Loimaan vuodeosastouudistus kelpaa kopioitavaksi sairaanhoitopiirissä

0
Tätä on nykypäivä: yhdessä sängyssä terveyskeskuksen potilas ja vieressä sairaanhoitopiirin potilas. Sairaanhoitaja Saana Heinonen mittasi Mirja Saaren verenpaineen iltapäivän alkajaisiksi. Mirja Saaren ajanvietettä on matonkuteiden repiminen. – On niin kuin kuntoilua, tekee olkapäille hyvää, hän tietää. Kuva: Kati Uusitalo
Tätä on nykypäivä: yhdessä sängyssä terveyskeskuksen potilas ja vieressä sairaanhoitopiirin potilas. Sairaanhoitaja Saana Heinonen mittasi Mirja Saaren verenpaineen iltapäivän alkajaisiksi. Mirja Saaren ajanvietettä on matonkuteiden repiminen. – On niin kuin kuntoilua, tekee olkapäille hyvää, hän tietää. Kuva: Kati Uusitalo

LOIMAA Turun yliopistollisen keskussairaalan sairaalajohtaja Petri Virolainen kehuu Loimaalla kehiteltyä vuodeosastouudistusta. Hänen mukaansa se madaltaa rajaa perusterveydenhoidon ja erikoissairaanhoidon välillä, on potilasta kuntouttavaa ja tekee potilastyötä monialaisella otteella.
– Tätä mallia tullaan käyttämään muuallakin Suomessa. Tämä on aika pitkälti sitä, mitä sote-uudistukselta haetaan.
Malli otettiin käyttöön Loimaalla vuodenvaihteessa ja samaan aikaan myös Vakka-Suomen sairaalassa.
Loimaan mallissa samalla osastolla on sekä perusterveydenhoidon että erikoissairaanhoidon paikkoja. Perusterveydenhoidosta vastaavat kaupungin palkkalistoilla olevat lääkäri, hoitajat ja terapeutit ja erikoissairaanhoidosta sairaalan lääkärit.

Kati Uusitalo

Lue lisää 19.5.2016 lehdestä