LP kyykkäsi Hyvinkäällä

0

PESÄPALLO Hyvinkään Tahko–LP 2–0 (9–6, 14–5).
Hyvän alun kauteensa kotivoitollaan saanut Loimaan Palloilijat koki sunnuntaina Pihkalassa ensimmäisen tappionsa. Tahko oli tukalassa tilanteessa ensimmäisen jakson lopulla, mutta nousi neljännen aloittavallaan 3–6-tappioasemasta 9–6-johtoon, jota LP ei enää pystynyt kirimään kiinni. Tämä sisävuoro katkaisi loimaalaisten selkärangan eikä joukkue enää toisella jaksolla syttynyt taistelemaan voitosta.
– Lähdetäänkö kotiin, kun pelaaminen ei näytä kiinnostavan, oli Jaakko Sormusen sattuva kysymys toisen jakson toisessa vuoroparissa, kun taululle ilmestyivät Tahkon 3–1-johtolukemat. Joukkue ei ottanut onkeensa herättelystä vaan joutui lopulta katselemaan läheltä, kun hyvinkääläiset kiersivät kenttää 14 juoksun arvoisesti.

OTTELUN ALUSSA LP oli kuitenkin lähellä jaksovoittoa, kun loistavan pelin (kahdeksan lyötyä juoksua 100 prosentin tehoilla) pelannut jokeri Miikka Riikonen vei loimaalaiset 3–6-johtoon ensimmäisellä jaksolla.
Tahkolla oli viimeisessä sisävuorossaan yksi palo taululla, kun se sai rakennettua ajotilanteen joukkueen vaarallisimmalle lyöjälle Samu Saariselle. Saarinen tinttasi pallon aivan kolmosrajaan, jossa kolmosvahti Topi Tuura yritti ehtiä pysäyttämään palloa. Kolmosella ollut etenijä peitti Topin yrityksen, ja pallo vieri kauas kohti tenniskenttiä. Tilannetta protestoitiin ankarasti, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa mitään väärää. Sen jälkeen LP:n ulkopeli hajosi totaalisesti ja Tahko sai hengen päälle.

LP:N JOUKKUEESSA pelikasteensa tälle kaudelle saivat jokeri Jero Talvinen, polttolinjassa pelannut Mikko Lehtisalo ja toisella jaksolla sieppariksi vaihdettu Oskari Ylitalo. Nuoret pelaajat tekivät yritteliäästi sen, minkä pystyivät. Tällä kertaa vain joukkueesta ei ykköspalkitun Miikka Riikosen lisäksi löytynyt muita tasaisia suorittajia. Alkukaudelle tyypillisesti otteet vaihtelivat laidasta laitaan.

RYHTILIIKETTÄ KAIVATAAN, ja siihen tarjoutuu seuraava mahdollisuus sunnuntaina 29. toukokuuta, kun yksi sarjan ennakkosuosikeista, PuMu, saapuu pesiskentille palanneen Petri Köykän johdolla Loimaalle. Ottelu alkaa kello 16.