Matti Oivanen jatkaa Hurrikaanissa

0

LENTOPALLO Keskipelaaja Matti Oivanen ja Hurrikaani-Loimaa ovat solmineet 2+1-mallisen jatkosopimuksen. Viime viikolla talon Loimaalta ostanut yli 200 maaottelun mies on juurtumassa pysyvästi Loimaalle. Kun tuleva aviovaimokin on löytänyt töitä Dinoliftiltä, voidaan Oivasta kohta alkaa kutsumaan saviseutulaiseksi.
– Pikkaisen tässä pelottaa, että muuttuu täysin loimaalaiseksi, nauraa Oivanen muuttolaatikoiden takaa.
Oivanen on pelannut Hurrikaanissa nyt kolme kautta, ja tuona aikana joukkue on voittanut kahdesti SM-hopeaa ja viime kaudelta käteen tarttui pronssimitali.
– Täällä kaikki toimii hyvin. Joudun selän takia tekemään hiukan eri tavalla hommia ja huoltamaan selkää tarkasti. Seura ja nykyinen päävalmentaja Lauri Rantanen ovat ymmärtäneet sen hyvin. Euroopassakaan ei ymmärretty selkävaivojeni päälle niin paljon kuin täällä. Nyt pääsen ensimmäistä kertaa moneen vuoteen terveenä heti alusta saakka kesäharjoittelun pariin, Oivanen kommentoi.
Hänen omien sanojensa mukaan kausi päättyi hiukan liian lyhyeen, jotta aivan optimaaliseen kuntoon mies olisi ehtinyt.
– Syksy oli todella repaleinen, vasta vuoden vaihteen jälkeen pääsin edes hiukan pelaamaan. Keväällä olin jo aika hyvässä kunnossa, mutta kausi loppui omalta osaltani harmittavasti hiukan liian äkkiä, jotta olisin ollut täydessä pelikunnossa.

VAIKKA MIES itse totesi, ettei aivan täyteen pelikuntoon ehtinytkään, voitti huittislaislähtöinen keskipelaaja pudotuspelien ässätilaston 21 ässäsyötöllä ja oli Hurrikaanin neljänneksi tehokkain pelaaja mitalipeleissä. Tuleva kesäharjoittelu pitää sisällään tiivistä yhteistyötä voimavalmentaja Arto Savosen kanssa sekä beach volleyta velipoika Mikon kanssa.
– Uskon, että kesästä tulee hyvä. Saan rakennettua nyt rauhassa kuntopohjaa, jota edesauttaa ”biitsin” pelaaminen Mikon kanssa.
Päävalmentaja Rantanen oli syystäkin tyytyväinen syntyneeseen pitkään jatkosopimukseen.
– Maailmanluokan pelaaja, joka on sitoutunut paikkakuntaan ja joukkueeseen. ”Masse” on iso osa meidän palapeliä. Uskon, että saamme vieläkin enemmän kaivettua potentiaalia miehestä ulos. Annetaan Oivasen ja Savosen tehdä voimaharjoittelua rauhassa. En tule puuttumaan kaksikon työntekoon. Molemmat ovat ammattimiehiä ja tietävät, mitä pitää tehdä.
Hurrikaanilla on nyt kolme pelaajasopimusta. Oivasen lisäksi Tuomas Koppasella ja Jesse Mäntylällä on voimassaolevat sopimukset. Ensi viikolla on luvassa lisää pelaajauutisia ja parin viikon sisällä pitäisi ratketa myös passaritilanne.

Valtteri Arra