Turku ja Tukholma yhteistyössä

0

Turun oppilaitokset tekevät tiivistä yhteistyötä Tukholman korkeakoulujen kanssa vuonna 2030, ennakoidaan Varsinais-Suomen tulevaisuuskuvissa.

Varsinais-Suomeen on muodostunut monialainen ja laaja koulutusverkosto, jossa opiskelijat voivat tehdä osan tutkinnostaan hyödyntäen Tukholman koulutustarjontaa. Myös Varsinais-Suomen oppilaitokset tekevät yhteistyötä tutkintoasteiden ja -alojen yli.

Uudenlainen koulutuskeskittymä vetää puoleensa osaajia eri maista. Opiskelijoista jo 10 000 ja opettajista 1 000 on ulkomaalaistaustaisia. Suvaitsevainen ja turvallinen ilmapiiri, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys ovat koulutuskeskittymän peruspilareita. Liiketoiminta, työelämä ja koulutus tekevät tiivistä yhteistyötä, samoin tutkimus ja työelämä.

The Shift -tapahtuma järjestetään 15. kertaa, ja se on vakiinnuttanut paikkansa Euroopan tärkeimpänä kestävän kehityksen innovaatiotapahtumana. 

NÄKÖKULMA: TOMMI TURKULAINEN

Tommi on työskennellyt sairaanhoitajana jo useamman vuoden, ja hän on kypsytellyt ajatusta erikoistumista ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon. Tommi koostaa erikoistumistutkintonsa Varsinais-Suomen eri oppilaitosten tarjonnasta ja käy myös kahden kuukauden biohakkeroinnin intensiivikurssin Tukholman Karoliinisessa instituutissa. Opinnot on mahdollista suorittaa monimuoto-opiskeluna: osa etäopintoina, osa intensiivikursseilla.

Hyvät liikenneyhteydet niin maakunnassa kuin Turun ja Tukholman välilläkin mahdollistavat asumisen Turussa.

Valmistuttuaan Tommi aikoo työskennellä nuorten terveysvalmentajana.

Lue visiot 

Katso tästä ensimmäinen visio! Miltä näyttää saaristo vuonna 2030. 

Katso tästä toinen visio! Mitä Turun ja Tukholman yhteistyö voisi olla vuonna 2030. 

Katso tästä kolmas visio! Mitä tulevaisuuden energiantuotanto voisi olla maakunnassamme. 

Katso tästä neljäs visio! Mikä onkaan Pohjoismaiden uusi talouskeskittymä?

 Kysely on päättynyt! Kiitos osallistuneille!