Uusi talouskeskittymä kattaa Turun, Tukholman ja Ahvenanmaan

0

Hallinnolliset kokeilut ja rohkea uudistustyö ovat mahdollistaneet Saaristomeren yhteenliittymän Stockholm–Åland–Åbo, josta on tullut osaamisen ja talouden keskittymä Pohjoismaissa. Yhteistyö on synnyttänyt Varsinais-Suomeen vireän logistisen keskuksen: Turusta on tullut Tukholman kakkoskenttä, itään suuntautuvan lentoliikenteen solmukohta.

Näin visioi Varsinais-Suomen tulevaisuutta pohtinut työryhmä.

Suunnitteilla on myös Turun ja Tukholman välillä toimivan Hyperloop-yhteyden jatkaminen kohti itää.

Kokeiluasteella on lisäksi terveydenhuoltopalveluiden ja erikoissairaanhoidon pohjoismainen yhteistyö. On muodostumassa uuden aikakauden “Hansaliitto”, joka perustuu osaamisen jakamiselle ja kestävän kehityksen edistämiselle.

NÄKÖKULMA: BENGT BYROKRAATTI

Bengt työskentelee maakunnan kehitysyhtiössä ja miettii työkseen erilaisia normeja ja sääntöjä vähentäviä hallinnollisia ratkaisuja.

Bengt kokoaa neljästi vuodessa maakunnan eri alojen osaajat, rahoittajat, tekijät ja asukkaat Riihipäivään, jossa ratkaisuja mietitään monialaisesti ja ennakkoluulottomasti.

Vuosittain järjestetään Hansapäivät, jossa uusia malleja etsitään yhdessä Tukholman, Helsingin, Tallinnan ja Pietarin kanssa. Yhteistyöllä onkin syntynyt uutta: vakavasti sairastuttuaan varsinaissuomalainen asukas pääsee hoitoon Itämeren alueen parhaalle erikoislääkärille.

Työssäkäyntialue on pian Hyperloopin ansiosta mahdollista ulottaa Tukholmasta Pietariin asti.

Lue visiot: 

Katso tästä ensimmäinen visio! Miltä näyttää saaristo vuonna 2030. 

Katso tästä toinen visio! Mitä Turun ja Tukholman yhteistyö voisi olla vuonna 2030. 

Katso tästä kolmas visio! Mitä tulevaisuuden energiantuotanto voisi olla maakunnassamme. 

Katso tästä neljäs visio! Mikä onkaan Pohjoismaiden uusi talouskeskittymä?

Kysely on päättynyt! Kiitos osallistuneille!