Akseli Haltia liittyy Hurrikaaniin

0

LENTOPALLO Viime kaudella Korson Vedossa passarin tontilla pelannut Akseli Haltia siirtyy pääkaupunkiseudulta takaisin Loimaalle ja Hurrikaaniin. Sopimus on vuoden mittainen.
Haltian debyytti Mestaruusliigassa tapahtui Hurrikaanissa pari kautta sitten, mutta kulunut sesonki oli ensimmäinen täysi kausi liigassa. Nyt Haltian paluun myötä seura etsii enää aktiivisesti hakkuria.
– Opiskelut ovat siinä mallissa, että voin panostaa kaiken lentopallolle. Haluan katsoa, kuinka pitkälle minulla on mahdollisuuksia, Haltia pohtii.
Hän haluaa jossain vaiheessa nousta Mestaruusliigajoukkueen ykköspassariksi, ja sen tavoitteen eteen Haltia ja Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen alkavat tehdä töitä.
– Itselleni Aksun tulo oli iso juttu. Saadaan oman kylän poika joukkueeseen, Haltiaa vuosikausia jo junioriaikoina valmentanut Rantanen toteaa.
Edellisen kerran Rantanen ja Haltia olivat samassa joukkueessa pari kautta sitten. Silloin Rantanen valmensi Jankon ykkössarjajoukkuetta ja Haltia toimi joukkueen ykköspassarina.
Tällä hetkellä joukkueen kokoonpanosta puuttuu enää ykköshakkuri ja osittain yksi laitapelaaja.
– Hakkuri tulee varmuudella ulkomailta, mutta yleispelaajan kohtalo on enemmän avoinna. Se voi tulla kotimaastakin, katsotaan nyt rauhassa.
Ennakkotietojen mukaan Mestaruusliigakausi alkaa melko myöhään, vasta lokakuun puolivälissä.

Valtteri Arra