Greg Gibson ja Tuukka Kotti Katajan riveihin

0

KORIPALLO Bisons Loimaan valmennusjohto kokee suurimman muutoksensa vuosikausiin. Päävalmentaja Greg Gibson lähtee Joensuuhun Kataja Basketin riveihin kahden vuoden sopimuksella. Sopimuksessa on niin kutsuttu ulkomaanpykälä.
Gibson vaihtaa maisemaa omasta halustaan. Hän myönsi, että päätöksen taustalla vaikuttivat loimaalaisseuran talousvaikeudet, mutta myös muutoksenhalu.
– Lähtöpäätös oli erittäin vaikea, mutta nyt oli aika, muutoksen aika. Loimaa ja Bisons ovat olleet tärkeitä minulle ja perheelleni. Olen edelleen optimistinen ja toiveikas Bisonsin tulevaisuuden suhteen, mutta epävarmuustekijät vaikuttivat päätökseeni.
– Tarjous tuli esiin vasta hiljattain. Jukka Törmälä, kysyi olisinko kiinnostunut lähtemään Joensuuhun, ja mitä enemmän aikaa kului, sitä kiinnostuneemmaksi tulin.
Joensuuhun houkuttelivat myös kansainväliset pelit.
– Kataja pelaa Fiba Europe Cupia ensi kaudella, mutta aikataulu ei ole niin vaativa kuin meillä viime kausina. Se on taas uusi mahdollisuus kokeilla siipiä kansainvälisillä kentillä.

MYÖS TUUKKA KOTTI vaihtaa Bisonsin Katajaan. Viime kaudella Bisonsin kapteenina toiminut pelaaja pukee tulevalla kaudella Katajan sinisen paidan ylleen. Kotin sopimus on mallia 1+2, mutta hänellä on Gibsonin tavoin ulkomaan optio.
– Kiva päästä pelaamaan Teemun kanssa. Kun vielä Greg on mukana, niin meillä on erittäin hyvä työympäristö, Kotti maalaili tulevaa.
Päätös Joensuuhun lähtemisestä ei ollut forssalaislähtöiselle Kotille helppo.
– Iso kiitos kaikille joiden olen ollut tekemisissä näiden kolmen vuoden aikana. Me olemme kotiutuneet hyvin ja mielellään olisimme jatkaneet elämää Loimaalla. Tämä päätös oli vain pakko tehdä. Tiemme kohtaavat varmasti vielä.
Kotilta puuttuu edelleen Suomen mestaruus tililtään, joten sen saalistaminen on hänen ainoa tuloksellinen tavoitteensa.

Jesse Kojo