Harrastuksesta tulee ammatti

0

Uusikaupunkilainen Josse Sirkiä, 33, kiinnostui akuutista hoitotyöstä Sahalahdella. Sirkiä kuului Sahalahden VPK:n ensivasteryhmään. Ensivaste pitää autettavien peruselintoimintoja yllä kunnes ammattiauttajat eli käytännössä ambulanssi saapuu paikalle.
Harrastuksen myötä Sirkiä joutui moneen tositilanteeseen, joissa hermot ja taidot koeteltiin.
Sirkiä muutti Uuteenkaupunkiin, jossa vastaavaa ensivastetoimintaa ei ole. Mies ajoi trukkia, käsitteli kaloja ja päätti lopulta hakea opiskelemaan lähihoitajaksi.
Ammattipaperit ovat nyt taskussa, tiedossa on kesätyö Uudenkaupungin terveyskeskuksessa, mutta seuraava etappi on sairaanhoitajaksi opiskelu.
– Minua kiinnostaa edelleen akuutimpi sairaanhoito, ambulanssi tai ensiapu voisi olla minulle sopiva työpaikka. Kipinä tähän työhön syttyi Sahalahden VPK:ssa, kuvailee Sirkiä.

Aikuisena opiskelumotivaatio korkealla

Josse Sirkiä on työskennellyt aiemmin elintarvikealalla. Aikuisena opiskelu on ollut hänen mukaansa huomattavasti mielekkäämpää kuin nuorena.
– Opetus on ollut Novidassa hyvää. Opiskelu aikuisena on helpompaa, motivaatio on korkealla ja ylimääräiset säätämiset ovat jääneet pois.
Sirkiä kuuluu Uudenkaupungin VPK:n hälytysryhmään. Viime aikoina siihen ei ole kuitenkaan ollut aikaa, sillä vastavalmistuneella on pieni lapsi kotona ja vuorotöissä oleva avovaimo.
Seuraava opiskelupaikka on todennäköisesti Turussa, jos pääsykokeet menevät läpi.

Josse Sirkiä on valmistunut lähihoitajaksi Novidan Uudenkaupungin toimipisteestä.