Manuel Leskiw Auer on Hurrikaanin uusi hakkuri

0

LENTOPALLO Hurrikaani lähtee kymmenenteen mestaruusliigakauteensa metsästämään seurahistorian ensimmäistä mestaruutta argentiinalaishakkuri Manuel Auerin (196 cm) johdolla.
Edelliset kuusi kautta Auer on pelannut maansa pääsarjassa. Viime kauden päätteeksi oikeakätinen Auer voitti Argentiinan liigan pistepörssin.
– Aika tavalla erilainen ykköshyökkääjä kuin Mohamed Alhachdadi oli. Pitkään jouduttiin hakemaan, jotta saatiin meille sopiva pelaaja. Tärkeintä oli löytää sellainen hakkuri, joka sopii Harrison Peacockin passityyliin. Nyt ehkä pääsemme hiukan nopeampaan passitempoon ja sitä kautta saadaan vastustajan torjunta liikkeelle, kommentoi Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen.
Auer ei ole aikaisemmin pelannut maansa rajojen ulkopuolella mutta saapuu innoissaan Suomeen.
– Tiedän, että Suomessa pelataan kovaa liigaa ja saan pelata kovia pelejä. Tiedän myös, että Hurrikaani tappelee vuodesta toiseen aivan Mestaruusliigan kärkipäässä, joten totta kai haluan myös menestyä joukkueen mukana. Ainoastaan Suomen ilmasto arveluttaa. Olen kuullut, että talvella on todella kylmä ja pimeää, miettii 24-vuotias hakkuri pilke silmäkulmassa.
Auerin kanssa tehdyn sopimuksen myötä Hurrikaanilla on koossa kymmenen sopimuspelaajaa. Joukkue hakee vielä kahta pelaajaa, jotta se saa täyden kokoonpanon.
Päävalmentajan mukaan on tärkeätä, että joukkue saa harjoitella täysillä kuusikoilla.
– Annamme liikaa tasoitusta, jos joudumme harjoituksissa pelaamaan vajailla kuusikoilla. Jostain ne pari puuttuvaa pelaajaa pitäisi löytää, Rantanen murehtii.
Vaikka hän hakee intensiivisesti puuttuvia pelaajia, mikään tulipalokiire asialla ei vielä kuitenkaan ole. Tässä vaiheessa joukkue keskittyy fysiikkaharjoitteluun Arto Savosen ja Martti Salosen johdolla.
– Heinäkuun pari viimeistä viikkoa pelaajat pääsevät harjoittelemaan omatoimisesti, mutta siihen saakka mennään yhdessä ja rakennetaan pitkää kautta varten rautaista kuntopohjaa. Elokuussa aloitamme lajiharjoittelun ja silloin pitäisi joukkueen olla jo täydessä kokoonpanossa.

Valtteri Arra