Poliisi tavoittanut talon sytyttämisestä epäillyn

0

LOIMAA Poliisi on tavoittanut omakotitalon sytyttämisestä Satakunnantiellä epäillyn henkilön. Henkilön osuus asiaan selvisi poliisin suorittaman tutkinnan kautta, ja hän on kuulusteluissa myöntänyt teon. Hän on ulkopaikkakuntalainen ja kantasuomalainen vuonna 1994 syntynyt mies, joka asuu Loimaan lähiseudulla.
– Tekoa tutkitaan tuhotyönä. Teko aiheutti joidenkin kymmenientuhansien eurojen vahingot, kertoo rikoskomisario Satu Värri Lounais-Suomen poliisilaitoksen Loimaan poliisiasemalta.
Palo vaurioitti lähinnä talon päädyn ulkolaudoitusta.
Epäilty tekijä on kertonut motiivikseen päihtymystilassa tehdyn hölmöilyn. Mies tunsi talon omistajan, mutta ei sen nykyisiä asukkaita. Miehellä ei ole aiempaa taustaa rikosasioissa, ja kuulustelujen jälkeen hänet päästettiin vapauteen. Hän ehti olla asian tutkinnan vuoksi alkuviikosta kiinniotettuna ja pidätettynä pari vuorokautta. Asia siirtyy tämän jälkeen syyttäjälle syyteharkintaan. Palon syttymistapaa ei tutkinnallisista syistä kerrota.
Omakotitalon seinä sytytettiin tuleen toukokuun 31. ja kesäkuun 1. päivien välisenä yönä (LL 2.6.). Tulipalon havaitsi poliisipartio, joka meni taloon sisälle, herätti talon asukkaat ja hälytti pelastuslaitoksen paikalle. Kukaan ei loukkaantunut palossa.