Saviseudulla kuvattava elokuva hakee avustajia

0

LOIMAAN SEUDULLA kuvataan parhaillaan Kyrsyä-elokuvaa, jonka tuotanto tarvitsee avustajia. Tuotantotiimi kaipaa väkeä erityisesti ensi viikonloppuna kuvattaviin isoihin kohtauksiin. Tuotantotiimi on asettunut Hennijoelle. Loimaan lisäksi elokuvaa kuvataan Espoossa, Tampereella sekä Porin seudulla.
Leffa on Yhdysvalloissa kouluttautuneen ohjaaja-tuottaja Roope Oleniuksen ensimmäinen kokopitkä elokuva. Sitä tähdittävät maailmallakin noteeratut näyttelijät Veera W. Vilo, Jari Manninen, Saara Elina, Ari Savonen ja Enni Ojutkangas, jotka ovat tulleet tutuiksi kotimaisen genre-elokuvan uuden aallon kasvoina. Elokuva perustuu Neea Viitamäen samannimiseen näytelmään.
– Kuvaamme 80 prosenttia elokuvasta täällä Loimaan seudulla ja olemme täällä kolmisen viikkoa. Tulevaksi viikonlopuksi on hakusessa10–15 avustajaa. Valittujen kanssa sovitaan aikatauluista tarkemmin, Olenius sanoo.
Hänen mukaansa Kyrsyä on puolitoista tuntinen sekoitus “junttikauhua”, mysteeriä ja trilleriä.
– Se sivuaa monia tällä hetkellä tapetilla olevia asioita, kuten naisten oikeuksia, ihmisen suhdetta luontoon ja lähimmäisiin sekä nuorison painetta löytää tiensä työelämään. Tarinan päähenkilö, nuori tekstiilialan opiskelija Irina, päättää tehdä täyskäännöksen elämässään, joka pyörii oravanpyörää koulun, työpaikan ja epäonnistuneen parisuhteen välillä. Muutoksen perässä hän ottaa vastaan kesätyöpaikan syrjäiseltä ja täysin omavaraiselta Kyrsyän kylältä.
Elokuvan tuotannosta vastaavat Bright Fame Pictures, Tapahtumatuotanto Kolmas Pyörä ja Hiski Show. Kyrsyän on määrä valmistua ensi keväänä.
Tuotantotiimi toivoo saavansa runsaasti hakemuksia leffa-avustajiksi haluavilta sähköpostitse: brightfamepictures@gmail.com

Lisätietoa elokuvasta: tuftland.com