Sinilevistä ei ole vielä havaintoja

0

LOUNAIS-SUOMESSA ei ole kuluvalla viikolla havaittu sinilevää yhdelläkään vakioseurantapaikalla.
Levätilanne on ajankohtaansa nähden tavanomainen. Järvivesien lämpötilat ovat hieman viilentyneet, ja yhdessä tuulisen sään kanssa tämä hillitsee sinilevien kasvua.
Männyn kukinta on lopuillaan Lounais-Suomen alueella, mutta siitepöly voi vielä paikoitellen muodostaa kelluvia lauttoja tai kasaumia rannoille, jotka voivat muistuttaa sinileväkukintoja. Väriltään ne kuitenkin ovat kellertäviä.
Varsinais-Suomen Ely-keskus ottaa vastaan kansalaisten sinilevähavaintoja Lounais-Suomen alueelta. Havainnot voi ilmoittaa numeroon 0295 022 530. Kuka tahansa voi myös tallentaa omia sinilevähavaintojaan Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämään Järvi-Meriwikiin tai käyttää älypuhelimen selaimessa toimivaa Havaintolähetti-verkkosovellusta. Havaintolähetillä voi lähettää havaintoja sekä uusille että jo valmiiksi Järvi-meriwikissä oleville havaintopaikoille.