Iloinen piha, kohde 8 – katso kuvagalleria

0
Autokatoksen reunasta roikkuu kukkalaatikoita. Kuva: Emilia Voltti
Autokatoksen reunasta roikkuu kukkalaatikoita. Kuva: Emilia Voltti
PIHAleikastot linnunpontto2
Leikastoilla on seitsemän linnunpönttöä, linnunpoikasten menoa on hauska seurailla. Kuva: Emilia Voltti
Kuistilla olevan kattokruunun alla voi tuntea olevansa kuninkaallinen. Kuva: Emilia Voltti
Pihassa on monta nurkkausta, jonne istahtaa hetkeksi. Kuva. Emilia Voltti
Huvimaja on Leikastojen lempipaikka pihassa, siellä voi oleskella syksyllä ja sadesäällä. Onkin mukavaa kuulla suihkulähteen liplatus tai sateen ropina kattoon. Kuvassa ovat Marja ja Osmo Leikasto sekä lapsenlapset Aada ja Veeti. Kuva: Emilia Voltti
Huvimaja on Leikastojen lempipaikka pihassa, siellä voi oleskella syksyllä ja sadesäällä. Onkin mukavaa kuulla suihkulähteen liplatus tai sateen ropina kattoon. Kuvassa ovat Marja ja Osmo Leikasto sekä lapsenlapset Aada ja Veeti. Kuva: Emilia Voltti
Marja olisi jo voinut tuosta puusta luopua, mutta Osmo tuntee sielunkumppanuutta sen kanssa: ”Puu on kuin minä – vanha ja kumara, mutta sinnikäs.” Kuva: Emilia Voltti
Hyvä valaistus takaa, että pihan kasvit ja patsaat näkyvät pimeälläkin. Kuva: Emilia Voltti
Lapsenlapset tykkäävät pelata koripalloa pihalla, sinne mahtuu ääntä ja vauhtia! Kuva: Emilia Voltti

LOIMAA Marja ja Osmo Leikastolla on pieni aurinkoinen piha rauhallisella omakotitaloalueella Loimaan Tuulensuussa. Pihalla on huvimaja, suihkulähde, istutuksia sekä lippusalko. Silmäniloksi kasvaa kukkia, kuten perennoita ja samettikukkia, mutta myös yrttejä sekä luumu- ja päärynäpuu. Pariskunta muutti taloon 30 vuotta sitten, ja lähes kaikki pihalla on heidän käsialaansa.
– Ulkona oleminen ja lastenlasten puuhastelu. He pelaavat pihapelejä ja pääsevät telttailemaan takapihalle, kun tulee vähän lämpimämpää. Kahvia on mukavaa juoda varjossa kukkia katsellen, ja iltaisin vietämme aikaa huvimajassa, Leikastot sanovat.

 

Lue lisää 16.7.2016 lehdestä