Kahvia kupista, kiitos!

0

LOIMAA/HAARA Haara-Onkijoen kyläyhdistyksen naiset Raili Nikkilä, Eila Nummila ja Ritva Rastas olivat kattaneet kesätapahtumaa varten Pääskynpesään eri aikakausien kahvipöytiä. Nikkilä ja Nummila kertoivat, että Rastaalla kahvia saa arkenakin Myrna-kupeista.

Nikkilä on ohjeistanut jälkikasvuaan niin, että kun muori tulee kylään, pöydässä on oltava kupit eikä nykyaikaisesti mukit.

– Kävimme Aira Samulinilla, joka sanoi, että mukien laittaminen pöytään on loukkaus vieraita kohtaan, Rastas kertoi.

Pääskynpesän pihamaalla esittäytyivät kymmenet koneet. Uusinta ja suurinta konekantaa edusti viljelijä Jarmo Kontulaisen Case.  25-jalkaisen suurtehopuimurin leikkuuleveys on 7,5 metriä. Kone painaa 14 tonnia, moottorissa on 450 hevosvoimaa ja säiliöön mahtuu 11 000 litraa jyviä.

Kontulaisella on viljelyksessä 480 hehtaaria peltoa: ohraa, vehnää, ruista, härkäpapua ja sokerijuurikasta.

– Erityisen hyvissä olosuhteissa olen puinut helppoa kauraa 45 hehtaaria päivässä, mutta aina sellaisiin määriin ei tietenkään pääse.

 

Raili Nikkilä, Eila Nummila ja Ritva Rastas olivat kattaneet kahvipöydät eri aikakausien tyyliin. (Kuva: Kiti Salonen)

 

Uutta ja kookasta konekantaa edusti viljelijä Jarmo Kontulaisen Case. 25-jalkaisen suurtehopuimurin leikkuuleveys on 7,5 metriä. Kone painaa 14 tonnia, moottorissa on 450 hevosvoimaa ja säiliöön mahtuu 11 000 litraa jyviä. – Erinomaisissa olosuhteissa helppoa kauraa saa puitua 45 hehtaaria päivässä, Kontulainen kertoo. Hänellä on viljelyksessä 480 hehtaaria peltoa: ohraa, vehnää, ruista, härkäpapua sekä sokerijuurikasta. Kontulaisen sylissä istuu tytär Manna, 3. (Kuva: Kiti Salonen)
Jarmo Kontulainen toi näytille Case-leikkuupuimurinsa. Sylissä tytär Manna, 3. (Kuva: Kiti Salonen)

 

Niko Aaltonen ja Henrik Hietala puttailivat Miro Marjamäen vanhalla minigolfradalla. Radat ovat olleet käytössä myös lasten kesäkerhossa, joka kokoontuu Pääskynpesän pihalla maanantaisin. (Kuva: Kiti Salonen)

 

Samu ja Sani Rouvali esittelivät Jokivarren vpk:n palokuntanuorten toimintaa. – Isä on ollut palokuntatoiminnassa melkein 25 vuotta ja hehkutti, kuinka hieno harrastus tämä on, Samu kertoi. Sanista parasta on ihmisten auttaminen. (Kuva: Kiti Salonen)

Lue lisää 26.7.2016 lehdestä