Sinilevähavainnot lisääntyneet

0

LOUNAIS-SUOMEN sinilevähavainnot ovat lisääntyneet erityisesti sisävesissä. Havaintoja saatiin viime viikolla 29 vakioseurantapaikalta, joista kymmeneltä havaittiin hieman sinilevää.
Sisävesien vakiohavaintopakoista hieman levää havaittiin Säkylän Pyhäjärvellä Kauttuan ja Katismaan uimarannan havaintopaikoilta, Kemiönsaaren Dragsfjärdenissä, Köyliönjärven Yttilänottalla, Painion Moronperässä Somerolla ja Joutsijärven Ottaluodolla Ulvilassa. Vakioseurannan ulkopuolelta levähavaintoja on tullut Nauvon Krokträsketin järveltä Paraisilla, jossa sinilevää havaittiin runsaasti.
Merialueilla hieman levää on havaittu Korpoströmissä ja Utössä Paraisilla sekä Hertsbölevikenin ja Genbölen uimarannan vakiohavaintopaikoilla Kemiönsaarella. Juhannusviikonloppuna vakioseurannan ulkopuolisia havaintoja runsaasta leväesiintymästä tehtiin Kemiönsaarella Taalintehtaan edustalta Byholmenin sekä Purunpään eteläpuolelta. Kansalaishavainto runsaasta sinileväesiintymästä viikonlopun aikana tuli myös Nauvosta Anisorin saaren länsipuolelta, jossa levää oli erittäin runsaasti paksuna pintalauttana.
Levätilannetta sisä- ja rannikkovesialueilla voi seurata Järvi&Meriwiki-palvelusta.