Seurakunta ei kiristä veroa

0

LOIMAAN seurakunta aikoo pitäytyä nykyisessä tuloveroprosentissa ensi vuonna. Seurakunnan kirkkoneuvosto vie kirkkovaltuustolle päätösehdotuksen, että tuloveroa peritään edelleen 1,6 prosenttia. Veroa korotettiin viimeksi vuodelle 2012, jolloin se nousi 0,2 prosenttiyksikköä.
Korotuksesta halutaan pidättäytyä, vaikka seurakunnan jäsenmäärä onkin ollut laskeva. Jäsenmäärän lasku on ollut keskimäärin 200 jäsentä vuodessa, viime vuonna 222. Verotulomenetyksinä vähennys tarkoittaa nelisenkymmentätuhatta euroa vuodessa.
Kirkkoneuvoston talousjaosto toteaa, että veroprosentin noston sijaan pitää etsiä muita toimenpiteitä talouden tasapainottamiseen. Päätöksen valmistelussa on otettu huomioon lapsivaikutusten arviointi ja todettu, että päätös mahdollistaa ainakin nykyisen tasoisen lapsille suunnatun kasvatustoiminnan.