Suomen rauhallisuus ihastutti ulkomaalaisnuoria

0

LOIMAA Suomen rauhallisuus, järvet, sauna ja mustikat saivat vierailulle tulleet ulkomaalaiset nuoret ihastumaan. Lions Youth Camp Loimaa 2016 -leiri toi Loimaalle ammattiopiston maatalousalan tiloihin 28 nuorta 18 eri maasta.

Brasilialainen Guilherme Carniell, italialainen Zineb Daka ja intialainen Smit Gala nauttivat Suomen hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta. Kuva: Marianne Rovio
Brasilialainen Guilherme Carniell, italialainen Zineb Daka ja intialainen Smit Gala nauttivat Suomen hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta. Kuva: Marianne Rovio

ITALIALAINEN Zineb Daka, 18, oli tullut Lions Clubin leirille, koska hän oli voittanut maahanmuuttoaiheisen kirjoituskilpailun ansiosta leirimatkan Suomeen. Kolme viikkoa Suomessa vieraillut tyttö kertoi pitävänsä erityisesti suomalaisesta rauhallisuudesta.
– Italiassa kaupungit ovat aika paljon äänekkäämpiä, kun taas suomalaisissa kaupungeissa on paljon rauhallisempaa. Suomalainen kesä on ihana siitä, että täällä ilma on juuri sopiva. Italiassa kesällä on todella kuumaa. Yleensä lämpötila on yli 30 astetta, Daka kertoi.
Hiljaisuus ja rauhallisuus viehättivät myös muita nuoria. Intialainen Smit Gala, 21, kertoi nauttivansa Mumbain kiireisen ja meluisen elämänrytmin vastapainoksi loimaalaisen maaseudun rauhasta täysin rinnoin.
– Sanoin isäntäperheelleni, että sitten kun olen joskus eläkkeellä, muutan Suomeen rauhoittumaan ja nauttimaan rauhallisesta elämästä. Mumbaissa on aina niin kiire, että ei ehdi kunnolla pysähtyä ja miettiä asioita, kuten täällä voi nauttia luonnon kauneudesta ja rauhasta. Täällä ei myöskään ilma ole niin saastunutta, vaan se on puhdasta hengittää, Gala pohti.
Brasilialainen Guilherme Carniell, 20, oli innoissaan siitä, että kaikkialla on vihreää ja ilmapiiri on rentouttava, koska ympärillä ei ole jatkuvaa hälinää ja melua.

Marianne Rovio

 

Lue lisää 11.8.2016 lehdestä