Venetsialaisten ilotulitteista ei tarvitse ilmoittaa Varsinais-Suomessa

0

VARSINAIS-SUOMEN pelastuslaitoksen alueella, pois lukien taajama-alueet, ei tarvitse tehdä ilotulitusilmoitusta käytettäessä yleisesti myyntiin hyväksyttyjä ilotulitteita Venetsialaisten aikana. Poikkeus koskee ainoastaan Varsinais-Suomen aluetta.
Poikkeus on voimassa lauantaina 27.8. klo 18–24.
Taajama-alueilla ilotulitteita ei saa käyttää ilman pelastusviranomaisen lupaa. Ilotuliteilmoitus on tehtävä kirjallisesti viimeistään viisi vuorokautta ennen aiottua käyttöaikaa. Käytännössä ilmoitus on jätettävä maanantaina 22.8. Pelastuslaitos tekee vastaanotetuista ilmoituksista erilliset päätökset.
Ilotuliteilmoituksen voi ladata pelastuslaitoksen verkkosivuilta http://www.vspelastus.fi/lomakkeet.
Ilotuliteilmoituksen vaatimat käyttöpaikan koordinaatit saat selvitettyä esimerkiksi lataamalla 112 Suomi -sovelluksen: http://digia.fi/112suomi.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen toimialueeseen kuuluvat maakunnan kaikki 27 kuntaa.