Virttaalle kunniamaininta ja kakkostila kyläkilpailussa

0

KYLÄT Maakunnallinen kylätoiminnan kattojärjestö Varsinais-Suomen Kylät ry valitsee vuosittain maakunnallisen vuoden kylän. Nyt tehty valinta oli järjestyksessään viidestoista, ja valituksi tuli yhdeksän hakemuksen joukosta Taalintehdas Kemiösaarelta. Kunniamaininnan arvoiseksi kakkoseksi nousi Virttaa Loimaan Alastarolta.
– Kyläkilpailun todettiin olleen tasaväkinen. Virttaa tunnetaan muun muassa moottoriradastaan, harjureitistöstään ja omasta kirkostaan. Ja tietysti aktiivisesta kylätoiminnasta; tekemisen meininki ja yhteen hiileen puhaltaminen näkyy niin kylänraitin viittoina kuin monina harrastusmahdollisuuksina. Kylällä on toimiva koulu ja oma kauppa. Kylän markkinointityö on esimerkillisen aktiivista. Ero voittajakylään oli hiuksenhieno, kunniamaininnan perusteina kerrotaan.
Toista vuotta peräkkäin päätettiin jakaa myös erityinen vuoden kyläteko -titteli, joka osoitettiin nyt Nousiaisten Valpperiin.
Vuoden 2016 vuoden kylä -kilpailua käytiin teemalla ”Tämä kylä tunnetaan…”. Etsinnässä oli siis kylä, joka toimintansa ja/tai jonkin erityispiirteensä ansiosta tunnetaan muuallakin kuin oman kunnan alueella ja joka on suunnitelmallisesti pyrkinyt rakentamaan sen ympärille imagoa tai brändiä.
Vuoden kyläteko -tittelin kautta Varsinais-Suomen Kylät ry halusi nostaa palkittavaksi myös yksittäiset teot, jotka ansaitsevat tulle esille hyvinä toimintamalleina ja joilla on laajempaakin merkitystä. Nyt haluttiin korostaa kylän ja kunnan innovatiivista kumppanuutta, jolla rakennettiin uusi kyläkoulu.
Varsinais-Suomen vuoden kylän 2016 ja vuoden kyläteon julkistaminen ja virallinen palkintojen jako tapahtui Varsinais-Suomen kylätoimintapäivän yhteydessä Uudenkaupungin Pyhämaalla lauantaina 20.8.