Köyri vei kurpitsapadan ääreen

0

LOIMAA/PUUJALKALA Köyrimarkkinoilla vietettiin iloista sadonkorjuun juhlaa. Leena Lindroos ja Harri Henninen kulkivat Saran markkina-alueella suuri kurpitsa kainalossa.

Leena Lindroos ja Harri Henninen tekivät kurpitsakaupat. – Myyjät olivat niin mukavia, että antoivat vähän kaupanpäällisiä ja olisivat kantaneet kurpitsan autoon asti, Lindroos kehui. Kuva: Kiti Salonen
Leena Lindroos ja Harri Henninen tekivät kurpitsakaupat. – Myyjät olivat niin mukavia, että antoivat vähän kaupanpäällisiä ja olisivat kantaneet kurpitsan autoon asti, Lindroos kehui. Kuva: Kiti Salonen

– Teemme tästä huomenna keittoa ja säilykkeitä. Siemenet otamme talteen ja kuivaamme. Kurpitsa on kuulemma oikein luomua ja hevosenvoimalla kasvatettu, Henninen kertoi.
Helsinkiläispariskunta poikkesi Sarkaan matkalla Tampereelta Turkuun. Lindroos oli koettanut ehdottaa välietapiksi Humppilan Lasia mutta Köyrimarkkinat oli enemmän Hennisen mieleen.
– Mielellämme aina poikkeamme paikallisissa tapahtumissa. Eikö täällä ole Rompepäivätkin? Henninen kyseli ja leukaili, että vanhoja tavaroita harrastava vaimo voisi tulla ensi vuonna romppeelle nimenomaan myymään.

Kiti Salonen

 

Lue lisää 6.9.2016 lehdestä