Jaakko Heikonen ehdolla Vuoden nuoreksi johtajaksi

0
Jaakko Heikonen on ehdolla Vuoden nuoreksi johtajaksi. Kuvassa taustalla Pekka Heikonen.
Jaakko Heikonen on ehdolla Vuoden nuoreksi johtajaksi. Kuvassa taaempana Pekka Heikonen. Kuva: Lari Kiviranta

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Vuoden nuori johtaja -palkinto jaetaan jo kymmenettä kertaa. Tänä vuonna arvioidaan erityisesti ehdokkaiden johtamistaitoja vaikeissa tilanteissa, joita organisaatiot kohtaavat.

Yksi ehdokkaista on loimaalaisen Pemamekin toimitusjohtaja Jaakko Heikonen.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi tuli ennätykselliset 137. Ehdolla oli kaiken kaikkiaan 129 nuorta johtajaa, joista kilpailun tuomaristo valitsi jatkoon kymmenen kärkiehdokasta. Ehdokkaita yhdistää yhteistyön merkityksen ymmärtäminen ja itsensä alttiiksi laittaminen.

Voittaja julkistetaan 12.12. Finlandia-talossa pidettävässä tilaisuudessa. Viime vuonna Vuoden Nuori Johtaja -palkinto myönnettiin Marimekon toimitusjohtajalle Tiina Alahuhta-Kaskolle.

Suomen Nuorkauppakamarit ry on järjestänyt Vuoden Nuori Johtaja -kilpailua vuodesta 2007 alkaen. Kilpailuun on voinut ilmoittaa kenet tahansa alle 40-vuotiaan johtajan, joka toimii vastuullisesti ja esimerkillisesti. Vuoden Nuori Johtaja
-kilpailun tuomaristossa ovat edustettuina Suomen Nuorkauppakamarit ry, Teknologiateollisuus ry, CxO Professional Oy, Suomen Ekonomit – Finlands Ekonomer ry, FIBS yritysvastuuverkosto ja Experis (ManpowerGroup).

Kilpailun yhteydessä järjestään myös Teknologiateollisuuden Vuoden nuori johtaja -kilpailu, jonka voittajan valitsee erillinen tuomaristo.

Jaakko Heikosen lisäksi ehdolla ovat:

Elina Illukka, eläinlääkäri, toimitusjohtaja, Eläinlääkäriasema Pet-Vet Oy, Turku, Maija Jokela, toimitusjohtaja, Sweco PM Oy, Helsinki, Lennu Keinänen, Founder, Evangelist, Paytrail, Jyväskylä, Minja Kivinen, toimitusjohtaja, Luoman Puutuote Oy, Seinäjoki, Jarno J. Lahtinen, myyntijohtaja, osakas, Oscar Software Oy, Tampere, Miika Lipiäinen, CEO, Kyrö Distillery Company, Isokyrö, Anna Munsterhjelm, puheenjohtaja, Suomen Partiolaiset, Helsinki, Miika Mäkitalo, toimitusjohtaja, M-Files Oy, Tampere, Michaela von Wendt, toimitusjohtaja, Lundia Oy, Hyvinkää.