Hurrikaani varmisti Suomen cupin finaalipaikan

0

LENTOPALLO Vantaa Ducks–Hurrikaani 0–3 (21–25, 23–25, 25–27).
Suomen cupin toisessa osaottelussa Hurrikaani voitti toistamiseen Vantaa Ducksin ensimmäisen ottelun tapaan 3–0. Sunnuntaina Ducks tuli kotisalissaan kovalla aloitussyötöllä otteluun, mikä vaikeutti Hurrikaanin vastaanottoa ja sen myötä pelin rakentelua.
– Meillä oli odotettavasti vastaanotto enemmän vaikeuksissa kuin ensimmäisessä kohtaamisessa. Mutta teimme tarvittavan määrän ässäsyöttöjä ja otimme kaveria enemmän torjuntapisteitä. Siinä ne isoimmat erot tulivat, Lauri Rantanen kommentoi.
Hurrikaanin vastaanoton jälkeinen hyökkääminen oli tehokasta. Sen huomioi myös Rantanen. Valmentajan mukaan nykylentopallossa juuri vastaanoton jälkeinen hyökkääminen ratkaisee otteluja, niin kävi sunnuntainakin.
HURRIKAANI OSOITTI materiaalin laajuuden Ducksia vastaan tylysti. Kaikki yhdeksän kentällä käynyttä pelaajaa tekivät vähintään yhden pisteen. Eniten pisteitä saalisti Eemeli Kouki, jolle merkattiin 15 pistettä, neljä ässäsyöttöä ja kolme torjuntapistettä. Tilastoista ei kuitenkaan käy ilmi se, että Akseli Haltian avauserän syöttövuoron aikana Hurrikaani repi erävoittoon vaadittavan eron.
– Vaihdoin Kutinlahden (Karri) tilalle Aksun syöttämään ja saimme sillä eroa kotijoukkueeseen.
Kolmanteen erään Rantanen vaihtoi kokoonpanoa ja antoi vaihtopelaajille peliaikaa, koska kaksi erävoittoa oli jo varmistanut joukkueelle Suomen cupin finaalipaikan. Johannes Laine sai pelata ensimmäisen kokonaisen erän, sen lisäksi Luke Smith tuli hakkuriksi ja Tuomas Koppanen keskelle. Jokaiselle pelaajalle merkattiin myös vähintään yksi torjuntapiste.
Voiton myötä Hurrikaani varmisti ensimmäisenä joukkueena paikan viime vuoden tapaan Suomen cupin lopputurnaukseen, joka pelataan ensi tammikuussa Hämeenlinnan Elenia-Areenalla. Keskiviikkona Hurrikaani ja Ducks kohtaavat kolmannen kerran toisensa putkeen, nyt Mestaruusliigan merkeissä.

Valtteri Arra