Montun jää ei pienestä sateesta sula

0
Ville Niiranen haaveilee täysimittaisesta jääkiekkokaukalosta. Hän järjestäisi mielellään lisää höntsäkiekkoa Virttaalla. Kuva: Marianna Langenoja
Ville Niiranen haaveilee täysimittaisesta jääkiekkokaukalosta. Hän järjestäisi mielellään lisää höntsäkiekkoa Virttaalla. Kuva: Marianna Langenoja

LOIMAA/VIRTTAA Ainakaan viiteen vuoteen Virttaan Montussa ei ole aloitettu luistelukautta näin aikaisin. Paikalliseksi urheiluministeriksi nimetty Ville Niiranen aloitti kaukalon jäädyttämisen pari viikkoa sitten torstaina. Viime viikolla kaukalo sai pinnalleen tasaisen, 10 senttiä paksun jään ja sen myötä kymmeniä luistelijoita joka ilta. Pienet sateet tuskin sulattavat paksua, montun pohjassa olevaa jäätä ainakaan hetkeen pois.

– Viime ja edellisvuonna kaukalossa oli jää kolme kuukautta. Missään muualla lähialueella jää ei säilynyt niin hyvin kuin täällä, Niiranen sanoo.

Monttu onkin suosittu luistelupaikka, ja siellä käyvät virttaalaisten lisäksi etenkin oripääläiset ja vampulalaiset. Virttaan kyläyhdistys haaveilee ottavansa Montusta lähivuosina aiempaa enemmän irti. Montussa halutaan järjestää yhä enemmän erilaisia perhetapahtumia ja höntsäjääkiekko-otteluita, joten jää vaatii palveluita ympärilleen.

Marianna Langenoja

 

 

Lue lisää 17.11.2016 lehdestä