Poliisi puhalluttaa tavanomaista enemmän

0

LIIKENNE Poliisi puhalluttaa lähiviikonloppuina moottoriajoneuvojen kuljettajia tavanomaista enemmän. Pikkujouluaika lisää alkoholin kulutusta ja samalla sen vaikutuksen alaisena ajamista erityisesti viikonloppuisin, mutta ajankohdalle on tyypillistä myös rattijuopumusten yleistyminen arkivuorokausina. Viime vuonna marraskuun puolenvälin jälkeisenä kahtena viikonloppuna Lounais-Suomen poliisi otti kiinni yhteensä yli 80 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa. Poliisin mukaan on ennustettavissa, että tänäkin vuonna varsin moni juhlija päätyy päihtyneenä auton rattiin.
– Rattijuopumukset ovat edelleen yksi tappavimmista rikoksista tieliikenteessä. Euroopan unionin alueella 25 prosentissa liikennekuolemista on yhteys alkoholiin, Lounais-Suomen poliisista kerrotaan.