Kuorma-auto suistui tieltä, pesuainetta valui maastoon

0

LOIMAA/MELLILÄ  Perävaunullinen kuorma-auto suistui ojaan valtatie yhdeksällä Mellilässä puolenyön jälkeen keskiviikkona. Maastoon valui vähäinen määrä teollisuudessa käytettävää pesuainetta, jonka pelastuslaitos imeytti hiekkaan.
Onnettomuus häiritsi valtatien liikennettä, joka kuitenkin palautui normaaliksi aamuun mennessä. Puhdistustyöt jatkuivat vielä päivän valjettua, mutta suurta vaaraa ei ympäristölle lopulta aiheutunut.
– Alkuun arvioitiin, että kyseessä on vaarallisten ja syövyttävien aineiden onnettomuus. Sanoisin kuitenkin, että suistumisesta johtunut liikenneonnettomuus. Kyydissä oli kaksi pientä laatikkoa vaaralliseksi luokiteltavia aineita, jotka olivat lääkkeitä. Niiden osuus kappaletavaralastissa oli kuitenkin häviävän pieni, eikä niistä aiheutunut vaaraa ympäristölle, palomestari Mikko Malin luonnehtii.
Tien luiskaan valui 100–150 litraa pesunaineita, mutta muutoin lastia ei levinnyt maastoon. Onnettomuuspaikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä, koska alkuperäisen ilmoituksen mukaan yhdistelmän kyydissä oli syövyttäviä ja radioaktiivisia aineita.
Malinin mukaan tie oli tapahtuma-aikaan liukas ja satoi lunta. Kuljettaja kertoi poliisille, että tiellä ollut loska sai kuorma-auton ja siihen kytketyn yhdistelmän sivuluisuun. Kuljettaja menetti yhdistelmän hallinnan ja se suistui kulkusuuntaansa nähden vasemmalle puolelle ojaan. Ajoneuvo vei mukanaan valotolpan ja linja-autokatoksen.
Kuljettaja loukkaantui poliisin mukaan lievästi, mutta muutoin onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Anu Salo

 

Rekka suistui ojaan keskiviikon vastaisena yönä. Kuva: Simo Päivärinta
Rekka suistui ojaan Mellilässä keskiviikon vastaisena yönä. Kuva: Simo Päivärinta