Hurrikaanin juna jatkaa vahvaa menoa

0

LENTOPALLO Rantaperkiön Isku–Hurrikaani 0–3 (21–25, 20–25, 19–25).
Jo kauden yhdennentoista voittonsa Mestaruusliigassa putkeen napannut Hurrikaani jatkaa vahvaa syyskierrosta. Lauantaina Tampereella kotijoukkue Isku ei pysynyt kuin avauserässä Hurrikaanin matkassa, minkä jälkeen höyryjunan lailla puskenut sarjajohtaja pudotti kotijoukkueen raiteilta.
Iskun valmistautumista otteluun haittasi myös passariongelmat. Joukkueen molemmat vakituiset passarit, Jordan Colotti ja Eetu Rantanen, olivat poissa loukkaantumisten takia, joten varsinkin hyökkäyspeli oli isänniltä hukassa.
Poissaoloista huolimatta Jussi Heinon valmentama joukkue oli yllättää Hurrikaanin avauserässä. Isku johti erää 21–19, mutta sen jälkeen Hurrikaani teki erän viimeiset kuusi pistettä, joista neljä torjunnalla, ja lasketteli erävoittoon.
– Me ei päästy alussa rytmiin kiinni ja kaveri pelasi ja puolusti hyvin. Homma aukesi toisessa erässä ja veimme ottelua sen jälkeen, valmentaja Lauri Rantanen analysoi.
Rantasen suojateista Karri Kutinlahti pelasi kauden parhaan pelinsä tehden yhdeksän pistettä ja torjuen neljästi. Juuri Kutinlahden kolme torjuntaa ensimmäisen erän lopussa oli koko ottelun kannalta käänteentekevä suoritus.
– Ennen peliä oli hyvä fiilis. Tiedän, että olen kovassa kunnossa, ja se näkyy sitten kentällä hyvinä suorituksina, Nurmon ”Gandalf” kommentoi nurmolaisella aksentilla.
Vaikka Hurrikaanin hyökkäystehot jäivät poikkeuksellisen matalaksi (44 %), syy ei ollut pelkästään Hurrikaanin tehottomuudessa vaan myös Iskun vahva puolustuspeli oli osasyy.
– Isku pelasi hyvin tyypillistä iskulaista lentopalloa. Se puolusti todella hyvin. Kasimir Vuorinen oli takakentällä aivan eläin, kiitteli Rantanen viime vuonna vielä Hurrikaanissa pelannutta Jankko-kasvattia.

KUN HURRIKAANI on pelannut runkosarjasta nyt yhden kolmasosan, se jatkaa ainoana joukkueena puhtaalla pelillä. Joukkueen seuraava koitos on keskiviikkona, kun se aloittaa euro-pelit Cev-cupissa Bulgarian viime kauden mestaria Dobrudjaa vastaan. Päävalmentajan mukaan vastaan asettuu pitkä, kovakätinen ja nuori joukkue.
– Tulemme jättämää kaikkemme kentälle, sen lupaan. Otteluparin voittajalle on luvassa seuraavalla kierroksella loistava haaste päästä testaamaan tasoaan yhtä Euroopan kovinta seurajoukkuetta vastaan.
Mahdollisen toisen Cev-cupin kierroksella vastaan tulisi italialainen suurseura Trentino.

Valtteri Arra