Loimi-Kiekko saa suurimman kohdeavustuksen

0
Rockets kiekkoili lokakuussa kotihallissaan turkulaista Chiefsiä vastaan. Kuva: Tapani Korvenpää

LOIMAA Jääkiekkoseura Loimi-Kiekko saa Loimaan kaupungin liikuntapalvelujen suurimman kohdeavustuksen tänä vuonna. Kaupungin vapaa-aikalautakunta päätti myöntää Loimi-Kiekolle 14 024 euron kohdeavustuksen.
Loimaan Jankon lentopallojaosto saa 2 295, Loimaan Korikonkarit 958, Loimaan Leisku 347, Loimaan Naisvoimistelijat 598, Loimaan Palloilijat Junioripesis 1 980, Loimaan Petanque 1 221, Loimaan Uimaseura 281, Prättä-Jouset 1 465 ja Virttaan Nousu 156 euroa. Yhteensä liikuntapalvelujen kohdeavustuksia jaetaan 23 325 euroa.

LIIKUNTASIHTEERI Tarja Lähdemäen mukaan Loimi-Kiekon muita hakijoita suurempi avustussumma selittyy sillä, että se käyttää ulkopuolisia tiloja, jotka eivät ole kaupungin omistuksessa ja maksaa jääajastaan vuokraa Loimaan jäähallin omistavalle Loimijokilaakson Jäähalli Oy:lle. Loimi-Kiekko joutuu myös maksamaan hallimaksuja, jos sen joukkueet pelaavat jollakin muulla paikkakunnalla. Loimi-Kiekko maksaa jääajastaan vuokria yli 120 000 euroa, ja se käyttää valtaosan kaupungilta saamastaan kohdeavustuksesta toimitilamaksuihin.
– Koska kaupunki ei voi tarjota Loimi-Kiekolle toimitiloja, kompensoimme tilannetta suuremmalla avustussummalla. Monet muut seurat käyttävät kaupungin omistamia tiloja, kuten Liikuntahallia, jossa vuokra on 7,5 euroa tunnilta. Loimaan jäähallissa tuntivuokra on yli 100 euroa, Lähdemäki kertoo.

KAIKKI avustusta saaneet hakijat saivat hakemaansa summaa pienemmän avustuksen. Esimerkiksi Loimi-Kiekko haki 60 000 euron avustusta, Loimaan Jankon lentopallojaosto vajaata 12 000 euroa, Prättä-Jouset noin 9 700 ja Loimaan Korikonkarit yli 7 500 euroa.
– Useimmat hakijat olivat hakeneet avustusta todellisten menojensa mukaisina, ja osa haetuista avustuskohteista oli sellaisia, etteivät ne täytä kohdeavustusten myöntämiskriteereitä. Kaupunki ei voi myöskään varattujen määrärahojen puitteissa myöntää niin suuria avustussummia mitä seurat olivat hakeneet.

Tiina Naula