Pakkasta ja lunta vasta ensi viikolla, vuosi vaihtuu plussakelissä

0

Talvista säätä on luvassa vasta ensi viikolla, kun aluksi pohjoisesta puhaltava tuuli tuo pakkaset Suomeen. Pakkasten mukana luvassa on myös paikoitellen vähän lunta.

Uusi vuosi sen sijaan otetaan vastaan lämpimässä säässä. Monin paikoin plussa-asteita on useita.

Leudossa säässä uutta vuotta on juhlittu mm. vuonna 1973, jolloin lämpötila nousi Lapissakin yli +5 asteen. Myös vuosina 1984, 1992 ja 2007 vuodenvaihde oli leuto, lämpömittarit näyttivät +4 … + 6 astetta. Näitä lukemia on luvassa myös tulevana vuodenvaihteena.

Kylmintä uudenvuodenpäivänä sen sijaan on ollut Sallan Naruskajärvellä, jossa mitattiin 1.1.1982 vuorokauden alimmaksi lämpötilaksi -43,5 astetta, kertoo Ilmatieteenlaitos. Lukuisilla paikkakunnilla maan etelä- ja keskiosassa oli 1.1.2003 ennätyskylmää tarkastelukaudella 1961-2003.

Tänään tiistaina Ilmatieteenlaitos varoittaa jalankulkijoita erittäin liukkaasta kelistä. Myös tiet ovat monin paikoin erittäin liukkaita.

 

Katso tarkemmat säätiedot täältä.