Sampo pisti Hurrikaanin lujille

0
Jesse Mäntylä, Tomi Mutka, Luke Smith ja Harrison Peacock tuulettavat taas yhden voitetun pallon riemua. Kuva: Juuso Riponiemi
Jesse Mäntylä, Tomi Mutka, Luke Smith ja Harrison Peacock tuulettavat taas yhden voitetun pallon riemua. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Pielaveden Sampo 3–1 (25–23, 20–25, 25–22, 25–20).
Vaikka sunnuntain kotipeli Pielaveden Sampoa vastaan sujui tulosten valossa hyvin, sai Hurrikaani tehdä täyden työn voittaakseen. Sampo saapui Loimaalle täynnä itseluottamusta. Sillä oli alla seitsemän pelin voittoputki ja tarkoituksenaan aiheuttaa kotijoukkueelle kauden ensimmäinen tappio.
Kun Hurrikaani ei pystynyt murskaamaan vastustajan vastaanottoa rikki ja Sampo onnistui saamaan Hurrikaanin vastaanoton välillä melko repaleiseksi, muodostui vajaan 700 katsojan silmien edessä yksi tämän syksyn kovin lentopallonäytelmä.

MOLEMMAT JOUKKUEET hyökkäsivät vahvasti. Sampolta hakkuri Eetu Häyrinen (28 pist. 2 ässää, hyök% 51) ja Mestaruusliigan pistepörssin ykkönen, virolainen Andrus Raadik (18 pist. hyök% 50) pitivät välillä Hurrikaanin torjuntaa pilkkanaan. Kun ex- Hurrikaani Petteri Penttinen pelaa ehkä uransa parasta lentopalloa, oli valmentaja Jukka Tuovisen suojateilla realistiset mahdollisuudet jopa kolmeen sarjapisteeseen.
– Vastaanoton jälkeinen hyökkäys oli molemmilla joukkueilla äärimmäisen kovalla tasolla. Harmittaa ensimmäisen ja kolmannen erän pari mustaa hetkeä, jolloin Hurrikaani kiskoi erävoittoihin tarvittavat erot, Tuovinen sadatteli. Tuovinen ei myöntänyt olevansa tyytyväinen, vaikka Sampo pystyi haastamaan sarjajohtajan todella ahtaalle.
– Yksikin piste olisi ollut nyt otettavissa, mutta nyt ei vaan tullut onnistumisia erien loppuun.
KOTIJOUKKUE hyökkäsi koko ottelun hyvin, varsinkin Harrison Peacockin ja Luke Smithin (21 pist. 2 ässää, hyök% 55) kolmen metrin hyökkäys oli tappavan tehokasta. Ainoa miinus oli jatkopallopelaamisessa, jossa Sampo oli parissa ensimmäisessä erässä parempi.
– Saatiin jatkopallopelaamista terävöitettyä kolmannesta erästä alkaen, siihen asti Sampo oli niissä parempi. Muutenkin vastaanoton jälkeinen hyökkääminen oli molemmilta todella hyvää. Tänään pelattiin luultavasti kauden parasta lentopalloa, Hurrikaanin valmentaja Lauri Rantanen yltyi kehumaan.
HURRIKAANI on läpi syksyn edennyt voitosta voittoon. Sille ei vielä ole löytynyt pysäyttäjää. Alkukaudesta Hurrikaani murskasi  vastustajat syöttöruudusta käsin mennen tullen. Nyt ratkaisuvoimaa on löytynyt koko ajan parantavan Mikko Oivasen toimesta. Pitää muistaa, että MiO tuli Loimaalle allaan varsin repaleinen kausi Iranissa ja Puolassa. Kun palaset ovat Loimaalla loksahtaneet kohdalle ja fysiikka on parantunut huimasti, on jälkikin ollut laadukasta.
Sunnuntaina Peacock ruokki Smithin lisäksi MiO: ta ahkeraan. Seuraava kova testi on tulevana lauantaina, kun Vammalan Lentopallo saapuu Loimaalle. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Porin jäähallissa kirjattiin tyylipuhtaasti Hurrikaanille.

Valtteri Arra