Teijo-Talot voitti päiväkodin rakentamisen

0

LOIMAA Kaupunginhallitus on valinnut Teijo-Talot Oy:n rakentamaan uuden Puistokadun päiväkodin.
Kaupunki sai rakentamisesta yhteensä kuusi tarjousta, joista yhden yrityksen tarjous hylättiin. Tarjouspyyntö koski elementtirakenteista, säältä suojassa rakennettavaa päiväkotia.
Tekninen johtaja Jaana Koota kertoo, että urakoitsijan valinta tehtiin tarjouspyynnössä määriteltyjen laatu- ja hintakriteerien perusteella, missä hinnan painoarvo oli 60 prosenttia ja laadun 40 prosenttia.
Laatuarvioinnin teki asiantuntijaryhmä. Laadun osalta arvioitiin muun muassa tilaratkaisun toimivuutta, turvallisuutta, arkkitehtonista ratkaisua sekä energiataloutta.
Koota kertoo, että korkeimmat kokonaispisteet saaneen Teijo-Talot Oy:n tarjous oli kolmanneksi edullisin.
Kaupunki ei investoi itse uuteen päiväkotiin, vaan rakentaminen toteutetaan Kuntarahoituksen leasingrahoituksella. Kuntarahoitus toimii sekä päiväkodin rahoittajana että omistajana. Loimaan kaupunki vuokraa päiväkodin sen valmistuttua Kuntarahoitukselta.
Koota kertoo rakentamisen kustannusarvion olevan noin 2,5 miljoonaa euroa.
Päiväkodin toiminta järjestetään kunnallisena. Päiväkoti rakennetaan viidelle ryhmälle ja siihen keskitetään aikanaan Hulmin ja Nurmen päiväkotien, Lastentalon sekä varahoitoyksikkö Sahramin toiminta (LL 8.9.).
Varhaiskasvatusjohtaja Heidi Kauti sanoo tavoitteena olevan edelleen se, että päiväkoti aloittaa toimintansa vuoden kuluttua eli vuoden 2018 alussa.
Päiväkoti rakennetaan Puistokadulle, Yhteiskoulun ja liikuntahallin viereen, niiden eteläpuolelle.

Lari Kiviranta

Teijo-Talot Oy rakentaa Puistokadun uuden päiväkodin.
Puistokadulle tuleva päiväkoti nousee näihin maisemiin. Kuva: Maija Paloposki