Video: Eero Retulainen työnsi ennätyksensä cupin finaalissa

0

PAINONNOSTO Turussa opiskeleva oripääläinen voimamies Eero Retulainen teki työnnön ennätyksensä eli 192 kiloa sarjaan 105 kg Suomen cupin finaalissa, joka nostettiin lauantaina Rovaniemellä.
Kilpailu käytiin niin sanotulla Sinclair-menetelmällä kuuden parhaan mies- ja seitsemän naisnostajan kesken. Tämän vuoden aikana neljän parhaan kilpailun keskiarvo lisättiin finaalissa nostettuun tulokseen. Näin saatiin yhteispisteet, joiden mukaan parhaat suomalaiset painonnostajat laitettiin paremmuusjärjestykseen. Retulainen lähti kilpailuun toiselta sijalta.
Retulainen aloitti tempaukset 144 kilolla, joka nousi varmasti suorille käsille. Toiseen nostoon lastattiin tankoon lukemat 148 kg. Painot nousivat suorille käsille mutta pienen punnerruksen myötä. Tuomarit olivat tarkkana ja hylkäsivät noston. Viimeiseen nostoon kuormattiin 150 kg, mutta lopputulos oli Eerolle epäedullinen epäonnistuminen. Sijoitus cupissa tempauksen jälkeen oli toinen, kun pahin kilpakumppani Miika Antti-Roiko onnistui tempaamaan 145 kg.
Työnnöt Retulainen aloitti 180 kg painoista. Raudat kevyesti rinnalle ja suorille käsille. Katsomossa ollut yleisö osasi noston jälkeen odottaa huomattavasti isompia rautoja tankoon.
Retulaisen taistelutahto oli kohdallaan, koska nostoja oli kaksi jäljellä. Toiseen työntöön kuormattiin 186 kg. Nosto onnistui, ja kolmanteen työntöön lastattiin komeat ennätyslukemat 192 kg. Kannustusten saattelemana Retulainen tarttui tankoon ja nosti painot suorille käsille hyväksytysti. Uusi työnnön oma ennätys oli tosiasia.
Yhteistulosta kertyi ennätystä sivuavat 336 kg ja Suomen cupin toinen sija. Jotta Suomen cupin ykkössija ensi vuonna saavutettaisiin, niin Eeron on opeteltava tempaamaan myös isot yli 150 kg painot onnistuneesti. Suomen parhaan painonnostajan tittelistä kilpailtaessa ei riitä, että osaa työntää. Pitää osata myös temmata.
Harmittavainen pummi toisessa tempauksessa ratkaisi tällä kertaa Suomen cupin voiton Miika Antti-Roikon eduksi.

Arto Savonen