Viikin maatalousmuseon kokoelma saadaan Sarkaan

0

LOIMAA Suomen Maatalousmuseo Sarka sai loisteliaan joululahjan, kun varmistui, että Helsingin yliopiston omistaman Viikin maatalousmuseon kokoelma saadaan Loimaalle juuri niin kuin toivottiin. Senaatti-kiinteistöille on jyvitetty kokoelmaa varten tarvittavan uuden näyttelyhallin rakentaminen, ja eduskunta on puolestaan myöntänyt Saralle 250 000 euroa joululahjarahoistaan uuden näyttelyn toteutukseen.
Viikin kokoelmaa varten rakennettavan hallin rahoituksesta on lausuma opetus- ja kulttuuriministeriön budjettiesityksessä. Sen nojalla Senaatti-kiinteistöt rakentaa Saran tontille uudet tuhannen neliön tilat. Kokoelman omistavan Helsingin yliopiston kanssa on puolestaan olemassa jo valmiiksi neuvoteltu esisopimus Viikin esineistön lahjoittamisesta Sarkaan. Edessä on paljon suunnittelutyötä ja iso hanke eteenpäin vietäväksi, mutta siihen tartutaan riemumielin.
– Tämä on meille aivan loistava uutinen, Suomen maatalousmuseo Saran museojohtaja Teppo Vihola kommentoi tietoa heti tuoreeltaan.
Alustava aikatauluarvio on, että uudet tilat voitaisiin saada käyttöön vuonna 2018.

Anu Salo