Alaikäinen autoilija jäi kiinni kaahattuaan poliisia karkuun kilometritolkulla

0

YPÄJÄ 16-vuotias poika kuljetti henkilöautoa ilman vaadittavaa ajo-oikeutta Pertuntiellä maanantaina illalla. Hän ei noudattanut poliisin antamaa pysäytysmerkkiä vaan lähti ajamaan karkuun. Poliisin mukaan pakenija käytti huomattavaa ylinopeutta ja aiheutti vaaratilanteita muun muassa ohittamalla ajoneuvoja ja käyttämällä tien väärää puolta.
Takaa-ajo kulki Koskentietä Someron puolelle saakka. Kymppitiellä pakenija kaahasi 80 km/h -nopeusrajoitusalueella pahimmillaan 145 km/h:n nopeutta. Hänet saatiin pysäytettyä muutama kilometri Kymppitien ja Saarikontien risteyksen jälkeen, kun poliisin asettama piikkimatto oli puhkonut auton renkaat. Takaa-ajon pituudeksi mitattiin kaikkiaan 26 kilometriä.
Tekoa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksena.