Hurrikaanille vierasvoitto Kuopiossa ja tappio Trentinoa vastaan

0

LENTOPALLO Leka Volley, Kuopio–Hurrikaani 1–3 (25–23, 21–25, 20–25, 22–25).

Hurrikaani nappasi kauden toisen voiton kuopiolaisesta Leka Volleysta. Voitto ei tullut valmentajaa muutama viikko sitten vaihtaneesta Lekasta helpolla, mutta varsinkin Eemeli Kouki (17 pist. +10) ja Mikko Oivanen (27 pist. 6 ässää, +18) pitivät joukkueen voittokannassa.
– Ennen peliä oli pientä jännitystä, koska edellisestä kokonaisesta ottelusta oli jo jonkin aikaa, Kouki paljasti.
Yhtään ei jännitys näyttänyt miehen otteissa kummittelevan, sillä Koukin vastaanotto- ja hyökkäyspeli oli lähes virheetöntä.
– Muutaman kerran tuli itse hölmöiltyä, oliko pelaamattomuutta vai mitä, mutta muuten ihan tyytyväinen voin olla.
Ennakkoon osattiin odottaa, että Kuopion reissusta voi tulla joukkueelle hankala. Hurrikaanin kokoonpanosta tippui pelipäivänä pois Luke Smith sairastumisen johdosta ja Johannes Laine oli Jankon mukana menneen viikonlopun. Näin päävalmentaja Lauri Rantasella ei ollut käytössä yhtään tervettä laituria vaihtopenkillä.
– Kouki oli kova. Mies pääsi ensimmäisen erän jälkeen peliin hyvin kiinni ja hoiti ruutunsa mallikkaasti, Rantanen kiitteli.

Hurrikaani–Diatec Trentino 0–3 (16–25, 21–25, 20–25).

Hurrikaani sai sen sijaan torstaina CEV-cupin toisen kierroksen kotiottelussa kokea, minkälaista on pelata aivan maailman huippuseurajoukkuetta vastaan. Italialaiselle Diatec Trentinolle riitti kolme erää saada kotijoukkue pakettiin. Trentino tuli ammattimaisesti, ilman ylimielisyyttä ja otti avauserän ensimmäisestä pallosta saakka kuskin paikan. Ja sitä paikkaa se ei luovuttanut enää pois missään vaiheessa.

Palloa lyövä Hurrikaanin Matti Oivanen esitteli useaan otteeseen myös Trentinoa vastaan hyökkäysvoimaansa. Kuva: Juuso Riponiemi

– Se, missä me olemme Mestaruusliigassa kovia, ei vain riitä tällaista vastustajaa vastaan. Myös vastaanoton jälkeinen hyökkääminen oli meiltä vaikeata, Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen tunnusti.

Valtteri Arra